Ott Tänak.

Foto: Erki Pärnaku
WRC
17. juuli 2021, 14:32

ÕL RALLY ESTONIAL | Tänak põhjendas kolmanda katse starti hilinemist mehaanikutööga, Ogier seda uskuma ei jäänud (5)

Eile purunenud rehvide tõttu Rally Estonia kõrgete kohtade jagamiselt eemale jäänud Ott Tänak (Hyundai) oli täna tagasi rajal ja näitas väga korralikku kiirust, kui võitis neljast ennelõunasest kiiruskatsest kolm. Siiski pidi ta enne hoolduspausi ajakirjanike ette astudes tõdema, et positsioonide peale sõidavad seekord teised mehed.

„Kiiruskatsete võitmine pole otseselt eesmärgiks. Päevatöö on sõita - see on mie töö ja peame seda tegema,“ rääkis Tänak. „Aegade võrdlus pole meie jaoks täna oluline, sest ilmselgelt on situatsioonid erinevad: ühed mehed sõidavad positsiooni peale, meie lihtsalt sõidame. Eesmärgid ei ole samad.“

Tänak hilines kolmandale kiiruskatsele ja teda karistati ajatrahviga, kuid tänu starti hilinemisele pääses ta rajale hiljem kui algselt pidanuks. Kas see oligi Hyundai kaval starteegia, et Tänak läheks teele Sebastien Ogier' (Toyota) ja Thierry Neuville'i (Hyundai) vahel, et Neuville'iga kolmanda koha nimel lahingut lööva Ogier' ees oleks vähem teepuhastajaid?

„Kaks esimest katset olid väga erinevad, teed olid suht siledad ja märjad. Kuna meil oli võimalus ja midagi kaotada ei olnud, siis seadistasime autot ümber. Võib-olla võttis see natuke kauem aega, kui oleks oodanud ja ju ma siis pole nii hea mehaanik kui arvasin. Aga vähemalt õpime midagi, muidu oleks pikk ja igav päev,“ kõlas vastuseks.

Neljandat kohta hoidev Sebastien Ogier (Toyota) seda põhjendust aga ei uskunud ja arvas, et ju Hyundai ikka susserdas. „Mitte midagi uut. See on lihtsalt erinev tase Hyundai ja Toyota vahel,“ kõlas Ogier' arvamus konkurendi taktikamängudest.