Max Verstappen.

Foto: Lars Baron/Scanpix
Vormel 1
18. juuli 2021, 10:18

Ajaloolisel sprindisõidul võidutsenud Verstappen ei olnud uue formaadiga rahul (1)

F1 sarjas sõideti sel nädalavahetusel esmakordselt sprindisõit, mis aga mitmele tippsõitjale sugugi muljet ei avaldanud.

Kui tavapäraselt sõidetakse F1 nädalavahetusel esmalt vabatreeningud, seejärel laupäeval kvalifikatsioon ning pühapäeval põhisõit, siis sel nädalavahetusel tehti Silverstone’i ringrajal ajalugu. Esmakordselt oli kvalifikatsioon kavas reedel ning laupäeval sõideti hoopis sprindisõit, kus jagati punkte esimesele kolmele mehele.

Reedeses kvalifikatsioonis oli kiireim Mercedese roolis istuv Lewis Hamilton ja talle järgnesid Max Verstappen (Red Bull) ning tiimikaaslane Valtteri Bottas. Laupäevase sprindisõidu võitis aga hoopis Verstappen, kes jättis selja taha nii Hamiltoni kui Bottase. See tähendab, et hoolimata kvalifikatsioonisõidu tulemustest stardib tänasel põhisõidul esikohalt just Verstappen.

Kuigi Red Bulli mees kirjutas sellega üldarvestuses oma edusse Hamiltoni ees juurde veel ühe punkti, ei olnud Verstappen uudse formaadiga just üleliia rahul. „Leian, et stardikohti tuleks jagada ühe kõige kiirema ringi järgi. See on minu jaoks korralik stardikoha väljavõitlemine,“ vahendas portaal planetf1.com Verstappeni arvamust.

Hamilton leidis, et oli tore kvalifikatsioonisõit juba reedel ära pidada, kuid avaldas arvamust, et võib-olla võiks tulevikus olla sprindisõidud siiski mõnes teistsuguses formaadis. „Ma ei tea, kas see (sprindisõit) oli kõige põnevam võidusõit või mitte, ega ka seda, kas peaksime tulevikus rohkem selliseid asju tegema. Võib-olla võiks katsetada selle mõtte mõnda teist versiooni.“

Tänu sprindisõidu võidule ja ühele lisapunktile on Verstappeni edu Hamiltoni ees nüüd 33 punkti. Britt tunnistas, et ega olukord pole lihtne. „Iga punkt loeb. Olen õnnelik, et jõudsin finišisse, aga nad (Red Bull) on väga tugevad. Sprindisõidu alguses kiirendas ta (Verstappen) mul eest ära ja ega mul polnudki midagi selle vastu teha,“ vahendas planetf1.com Hamiltoni juttu. Ta lisas: „Nad on sel aastal teinud oma mootoritega väga head tööd ja nende stardid on sel hooajal suurepärased. Oleme enda startidega pisut ära andnud, nii et peame sellega vaeva nägema, sest esikoha äraandmine pole kunagi hea tunne.“