Ott Tänakule ei imponeerinud, et Rally Estonia punktikatse kulges tühermaal asfalditehaste vahel.

Foto: Erki Pärnaku
WRC
18. juuli 2021, 19:24

Tänakut pahandas punktikatse asukoht: see nägi välja nagu Liidu aeg (16)

Rally Estonial vaid punktikatse võidu ehk sealt saadud viie punktiga rahulduma pidanud Ott Tänak (Hyundai) kritiseeris teravalt punktikatse toimumispaika, mis kulges kunagise Raadi sõjaväelennuvälja taga asuval tühermaal.

Tänak oli punktikatse sellist asukohta kritiseerinud juba enne rallit ning pühapäeval pärast ralli lõppu Eesti ajakirjanikega suheldes jätkas ta samal lainel.

„Kõik kiiruskatsed olid huvitavad, välja arvatud see viimane siin,“ kurjustas Tänak. „Ma ei tea, kui riik maksab ralli korraldamiseks ja oma imidži näitamiseks omajagu miljoneid – ja punktikatse on kõige vaadatum katse üldse – ja me näitame Raadi lennuväljataguseid oksahunnikuid ja mägesid, siis see väga seda imidžit ei jäta. Eestis on kindlasti palju ilusamaid kohti, millega saaks Eestist ilusama pildi maalida. See siin nägi pigem välja nagu Liidu aeg.

Sõitmise mõttes vahet pole, aga just see, et oleme väike riik ja kulutame palju vahendeid – sellest võiks kodumaale mingit kasu ka tulla. Sellisel kujul on see kindlasti natuke maha visatud raha.“

Vaata täispikka intervjuud Ott Tänakuga Delfist.