USA äss Damian Lillard (vasakul) heitlemas hispaanlaste superstaari Pau Gasoliga.

Foto: AFP/Scanpix
Korvpall
19. juuli 2021, 09:03

VIDEO | Olümpiafinaali eelvaatus? USA ässad murdsid hispaanlased teise poolajaga

Tokyo olümpiamängude korvpalliturniiril koos Austraaliaga suurimate võitjasoosikute sekka kuuluvad USA ja Hispaania pidasid Las Vegases viimase olümpia-eelse kontrollmängu. Tulemusega 83 : 76 võtsid võidu ameeriklased.

Esimese poolaja võitis kahe punktiga Hispaania, kuid kolmanda veerandaja lõpus rebis USA väikse vahe sisse ja juhtohje enam käest ei andnud. Viimasel mänguperioodil juhiti korra ka 16 punktiga, lõpuks lubati eurooplased siiski pisut lähemale.

„Me läheme iga järele jäänud päevaga paremaks,“ kiitis USA koondise peatreener Gregg Popovich, pidades ilmselt silmas, et kaks esimest kontrollmängu Nigeeria ja Austraalia vastu olid jänkid kaotanud.

Popovichi sõnul pole ka probleem, et enne äralendu Jaapanisse oli meeskond saanud teha vaid kuus treengut ja pidada neli kontrollmängu (enne Hispaania alistamist saadi jagu ka Argentinast – toim). „Vähem ongi rohkem. Kõige halvem asi, mida sa selle seltskonna puhul teha saad, on see, kui hakkad uuesti jalgratast leiutama.“

USA resultatiivsemad olid Damian Lillard 19, Keldon Johnson 15, Kevin Durant 14 ja Zach LaVine 13 punktiga. Üleplatsimeheks kerkis aga Hispaania kasuks 23 silma visanud Ricky Rubio.

Olümpiamängudel kuulub USA ühte alagruppi Prantsusmaa, Iraani ja Tšehhimaaga. Hispaania madistab alagrupis Argentina, Jaapani ja Sloveeniaga.