TEINE KODUMAA: Kalle Rovanperä pidas oma esimesed rallivõistlused just Eestis, kus ta läinud nädalavahetusel ka WRC etapi võitis.

Foto: Erki Pärnaku
WRC
20. juuli 2021, 08:55

Kalle Rovanperä pöörane edulugu – karjäär, mis algas juba sündides (1)

Rallimaailma hullutab juba mõnda aega noor soomlane Kalle Rovanperä. Osa rahvast räägib, et ta on supertalent. Teised ei taha sõnast „talent“ midagi kuulda, sest kõige taga on suur töö, mis algas juba väga varases eas. Igal juhul on Kalle juba 20aastaselt kirjutanud end rasvaste tähtedega rallispordi ajalukku. Heidame pilgu Jyväskylä poisi fenomenaalsele elule, mis toob muuhulgas esile hulga paralleele vormel 1 sarja juhtiva Max Verstappeniga.

Aasta oli 2001, kui Harri Rovanperä võitis Rootsi ralli. See jäi tema ainsaks triumfiks MM-sarjas, kuid poodiumile kerkis soomlane 15 korda ja sinna lisandusid 77 kiiruskatsete võitu. Üldarvestuses saavutas ta oma parimal MM-hooajal viienda koha. Jos Verstappen kihutas 2001. aastal vormel 1 sarjas ning tema parimad saavutused jäid juba selja taha. Hollandlane kerkis karjääri jooksul kaks korda poodiumile. Josi poeg Max sündis 1997. ja Harri poeg Kalle 2000. aastal. Järeltulijatest kasvasid rekordite purustajad!

Edasi lugemiseks: