Kas Tokyo OM toimub?

Foto: Kiichiro Sato/Scanpix
Olümpia
20. juuli 2021, 18:47

KAHTLUS ON ÕHUS! Olümpiamängude korraldaja ei kinnitanud OMi toimumist

Erinevad portaalid on täna vahendanud peaaegu uskumatuna näivat uudist, et kuigi kogu maailma sportlased on juba Tokyosse kohale sõitnud või teel sinna, ei ole olümpiamängude toimumine siiski veel 100% kindel.

Mullu koroonaviiruse tõttu edasi lükatud ja sellel suvel toimuvad olümpiamängud peaksid Tokyos algama juba Eesti aja järgi reede öösel. Paljud sportlased on Jaapanis juba valmistumas, kuid korralduskomitee tegevjuht Toshiro Muto ütles tänasel pressikonverentsil, et olukord on endiselt jälgimise all. „Me ei oska ennustada, mis juhtub koroonaviiruse nakatumisnäitajatega. Saame edasi arutada siis, kui viirusenäitjates tekib järsk muutus,“ vahendas portaal rt.com Muto sõnu.

Ta andis mõista, et mängude toimumine ei pruugi olla kindel, kui muudatused peaksid olema kehvemas suunas. „Oleme leppinud kokku, et koroonaviiruse olukorrast sõltuvalt peame vajadusel taas viie osapoolega läbirääkimisi. Praegusel hetkel võib koroonaviirusenäitaja nii suureneda kui ka väheneda, seega mõtleme edasi siis, kui tekib vajalik olukord.“

Rahvusvahelise olümpiakomitee (ROK) president Thomas Bach tegi omakorda vastupidise avalduse: „ROK ei hülga kunagi sportlasi. Mängude ärajätmine oleks olnud meie jaoks lihtsam väljapääs. Oleksime võinud oma kindlustuse välja võtta ja lihtsalt 2024. aasta mängudele Pariisi kolida, aga ega tegelikult ei olnud mängude tühistamine meie jaoks kunagi variant,“ vahendas Bachi sõnu Briti väljaanne Metro.

Olümpiamängudega seotutest on andnud positiivse proovi 71 inimest.