Giannis Antetokounmpo on juba praeguseks NBA legend

Foto: USA Today/Scapix
Korvpall
21. juuli 2021, 08:20

Maailma parim! Kreeka imemehe mammutmäng tõi Milwaukee Bucksile NBA meistritiitli (1)

Maailma tugevaimas korvpalliliigas NBA alistas Milwaukee Bucks finaalseeria kuuendas mängus kodupubliku ees Phoenix Sunsi 105 : 98 ja tuli 50 aastase pausi järel NBA meistriks.

Bucks jäi finaalseerias 0 : 2 kaotusseisu, ent võitis siis kreeklase Giannis Antetokounmpo vedamisel neli järgmist matši. Kõige vägevama esituse tegi ta just täna, kui skooris koguni 50 punkti ja noppis 14 lauapalli. 

Kogu finaalseeria vältel säranud mees valiti mõistagi ka kõige väärtuslikumaks mängijaks. Ta tõi keskmisellt 35 punkti, 13 lauapalli, 5 resultatiivset söötu ja kaks blokki.

Kusjuures sai temast Hakeem Olajuwoni kõrval esimene mängija ajaloos, kes on võitnud nii põhiturniiri väärtuslikuma mängija, finaalseeria väärtuslikuma mängija kui ka aasta parima kaitsemängija tiitlid.

Antetokounmpo vedamisel võitis Bucks oma ajaloo teise NBA tiitli pärast 50 aastast vaheaega. 26aastase kreeklase saavutuse muudab eriti vingeks asjaolu, et 2014. aastal märkis ta ühes intervjuus, et ta ei lahku enne Milwaukeest, kui ta pole sinna meistritiitli väärilist meeskonda ehitanud.

„Ma võinuks liituda mõne supertiimiga ja mängida lihtsalt oma rolli, aga tulla meistriks niiviisi - see on palju raskem. Ja me tegime selle ära. Pagan, me tegimegi selle ära,“ kommenteeris Kreeka koondislane mängujärgsel pressikonverentsil.