Superstaar Megan Rapinoe ja USA teenisid olümpia avamatšis 0 : 3 kaotuse.

Foto: Reuters/Scanpix
Olümpia
21. juuli 2021, 16:48

Tokyo olümpia algas šokiga! (4)

Kuigi Tokyo olümpia avatseremoonia toimub reedel, siis võistlused juba käivad. Täieliku šokiga algas naiste jalgpalliturniir, kus USA kaotas 0 : 3 Rootsile.

Kuigi rootslannad on tegelikult väga tugevad ning 2019. aasta MM lõpetati kolmandana, siis USA puhul on tegemist suurfavoriidiga, kelle jaoks on 0 : 3 kaotus häving. Ameeriklannad krooniti 2015. ja 2019. aastal maailmameistriteks ning nad on neljakordsed olümpiavõitjad. 

Rootsi kasuks skooris kaks korda Stina Blackstenius, ühe tabamuse lisas Lina Hurtig. „Olime närvilised,“ tõdes USA staar Megan Rapinoe. „Tegime väljakul rumalaid asju.“

Ameeriklannade peatreener jätkas: „Kaevasime endale augu, kuid saame sealt ainult ise välja ronida. See pole lihtne. Peame järgmisest kahest matšist saama positiivse tulemuse. Meie naiskond ei anna alla!“

Sama alagrupi teises kohtumises võitis Austraalia 2 : 1 Uus-Meremaad. Seega on Rootsil ja Austraalial kolm punkti, USA ja Uus-Meremaa on nulli peal. Otse pääseb alagrupist edasi kaks paremat. Kolme alagrupi peale jätkavad turniiri ka kaks parimat kolmanda koha tiimi. 

E-grupis alistas Suurbritannia 2 : 0 Tšiili, Jaapan ja Kanada viigistasid 1 : 1. F-grupis võitis Brasiilia 5 : 0 Hiinat ning Hollandi jõud käis Zambiast üle koguni 10 : 3.

USA saab hakata enda olukorda päästma 24. juuli matšis Uus-Meremaa vastu, 27. juulil kohtutakse Austraaliaga.