Ahto Rasksa ja Epp Mäe.

Foto: Stanislav Moškov
Olümpia
22. juuli 2021, 05:47

ÕL TOKYOS | Eesti olümpiakoondis elas üle koroonaehmatuse (2)

Eesti olümpiakoondise treeninglaagris Sakus elati kolmapäeval üle ehmatus, kui maadleja Epp Mäe treener Ahto Raska andis süljest valepositiivse koroonatesti. Pärast valepositiivse tulemuse teadasaamist toimetati Raska laborisse, kus ta andis kaks uut koroonatesti. Mõlemad testid osutusid negatiivseks ning koondise liikmed võivad pärast ühepäevast pausi treeningutega jätkata.

Eesti delegatsioonijuht Sakus Raido Mitt ütles, et prooviandmine toimus liiga kiiresti pärast vee tarbimist, mistõttu võis test näidata positiivset tulemust. Raska on läbinud täieliku vaktsineerimiskuuri.   „Sellises olukorras näevad Jaapanis kehtivad meetmed ette, et tehakse 2 uut ninatesti ja kui need on negatiivsed, jätkub normaalne elurütm. Õnneks piirdus kogu intsident ühepäevase karantiiniga,“ sõnas Mitt.

 Sakus testitakse Eesti koondislasi iga päev ning Miti kinnitusel on seal kõik meetmed turvalisteks treeninguteks tagatud. Intsidendi hetkel viibis Sakus 12 koondise liiget, kelle seas neli sportlast (maadleja Epp Mäe, judoka Grigori Minaškin, kümnevõistlejad Johannes Erm ja Karel Tilga).