Foto: Envato Elements
Sisuturundus
26. juuli 2021, 10:08

Kuidas valida hambaproteesi – milline neist on mugavaim ja loomulikum?

Proteesid taastavad Sinu kauni naeratuse, enesekindluse ja mälumise funktsiooni, sest proteesimise abil saab taastada puuduvaid, defektseid, lõhutud või suure kaariesekahjustusega hambaid. Mõnikord võib aga totaalproteesidega harjumine võtta aega, need on ebamugavad ja ei näe loomulikud välja. Happy Smile hambaravi kinnitab, et uue põlvkonna tehnoloogia abil ning kvaliteetse töö ja materjalidega saab loomuliku ja kauni tulemuse. Kartma ei pea ka allergilisi reaktsioone, igemepõletikke ega metalli maitset suus.

Milline lahendus inimesele täpselt sobib, selgub konsultatsiooni käigus, mil arst hindab patsiendi hammaste olukorda ning soovitab kroonide materjali ja koostab raviplaani koos tähtaegade ja hindadega. Kuid millised on patsiendi võimalused, kui asendamist vajab üks hammas või täitmist täiesti hambutu suu?

Implantatsioon ja proteesimine implantaatidel

Implantatsioon on kõige kaasaaegsem viis hammaste taastamiseks ning see on parim ja püsivaim saadaolev praktika, mida kasutatakse ühe või mitme hamba või koguni terve hambarea asendamiseks. Lisaks võimaldavad hambaimplantaadid proteeshambal või -hammastel end loomulikult tunda, näha välja kui „päris“ ja vastavalt ka funktsioneerida.

Happy Smile hambaravi kasutab ka viimase põlvkonna ühe-etapilist implantatsiooni „all on 4, all on 6“, mis tähendab, et proteesikonstruktsioon paigaldatakse koheselt ning patsient saab endale paari päeva jooksul hambad, mis võimaldavad elust täiel rinnal osa saada. Kohese koormamisega ühe-etapiline implantatsioon sobib lõualuu kriitilise atroofia, kaugelearenenud parodontoosi või hammaste pikaajalisest puudumisest tingitud muutuste korral. Samuti sobib see neile, kel vajadus taastada kiiresti hammaste algne väljanägemine.

„All on 4, all on 6“ tehnoloogia eelised on:

  • Implantaatide fikseerimine ja proteeside paigaldamine toimub ühes etapis

  • Implantaate saab paigaldada eemaldatud hamba pessa

  • Luud ei pea juurde kasvatama

  • Implanteerimine on võimalik ka erinevate lõualuu komplikatsioonide korral-luumahu kriitilise puudumise või kroonilise parodontiidi juhtumitel

  • Lühike raviaeg – implantaatide fikseerimisest proteesimiseni kulub 1-2 päeva

  • Minimaalne vastunäidustuste risk

  • Kiire osteointegratsioon ehk luurakkude kinnitumine implantaadi pinnale

  • Implantaatide suur stabiilsus ning isegi tugeva närimiskoormuse korral on välistatud implantaatide nihe

  • Minimaalne organismi tagasilükkamise oht

  • Kiire rehabilitatsioon

  • Ulatuslikud proteesimisvõimalused

  • Sellise tehnoloogia abil on võimalik paigaldada implantaate ka eakatele, nõrgenenud tervisega ja ka mitmesuguseid raskeid haigusi põdevatele patsientidele – hästi hallatud diabeet, HIV, Hepatiit jne.

    Büügelprotees

Büügelprotees on suust ära käiv osaline protees, mis valmistatakse nii eraldi, kui ka metallokeraamiliste kroonidega kombinatsioonis. See koosneb plastmasshambast, kunstigemest ja nähtamatust metallist karkassist ning kaarest. Protees kinnitatakse naaberhammastele metallklambrite ja nn lebamite abil. Proteesid fikseeritakse väga kindlalt.

Nende proteesidega harjutakse mitu korda kiiremini, kui teiste suust ära käivate proteesidega. Positiivne on seegi, et neid pole vaja ööseks ära võtta ning nende puhastamine on lihtne ja käib nagu tavapärane hammaste hooldus – hommikul ja õhtul.

Büügelproteesi kasuks võiksid otsustada need, kel on puudu mälumishambad, pole võimalust paigaldada kroone või pole lihtsalt soovi paigaldada implantaate või on vastunäidustus nende paigaldamiseks.

Foto: Envato Elements

Hambakroonid, mille abil on võimalik valmistada sildproteesi

Kroonidel on väga loomulik välimus ning neid kasutatakse nii püsivalt kui ka ajutise lahendusena suuremate hambatööde korral. Ajutised kroonid paigaldatakse kõikidele klientidele, kel on soov elada proteesimistööde ajal muretult nii, et esteetiline välimus ei kannataks ning igapäevaelu jätkuks tavapäraselt. Ajutised kroonid valmistatakse samal visiidil ja patsiendid kannavad neid hamba töötlemise hetkest kuni püsikonstruktsiooni fikseerimiseni.

Happy Smile hambaravi pakub peamiselt täiskeraamilisi või Zircoon kroone, mis garanteerib loomulike hammaste täieliku imitatsiooni.

Suust eemaldatavad proteesid, plaatproteesid

Suust eemaldatavad plaatproteesid on ette nähtud nii mälumisfunktsiooni taastamiseks kui esteetika parandamiseks. Need koosnevad kunsthammastest, mis valitakse sobiva kuju ja värviga ning kinnitatakse kunstigeme peale. Proteesid kinnitatakse aga naaberhammastele klambritega.

Juhul kui hambad puuduvad, siis plaatprotees kinnitub tänu imemisvõimele. Antud juhul proteesi fikseerimine ei ole väga kindel.

Juhul kui Sul on lisaküsimusi implantaatide või proteesimise kohta, võta meiega julgelt ühendust või broneeri aeg.

Garanteerime Sulle kõrgtasemel proteesimistöö!

Happy Smile Hambaravi

Ahtri 6a, Tallinn

Admirali maja, B-sissepääs, II korrus

+371 689 88 88

[email protected]