Pedri (vasakul) kuulus Hispaania koondise koosseisu ka jalgpalli EMil.

Foto: AP/Scanpix
Olümpia
22. juuli 2021, 16:31

Suursoosik Hispaania jäi olümpia jalgpalliturniiri avamängus kuivale (1)

Neljapäeval sai avalöögi Tokyo olümpiamängude jalgpalliturniir, kui platsil käisid kõik 16 meeskonda. Turniiri suursoosik Hispaania tegi avamatšis väravateta viigi Egiptusega.

Hispaanlased valdasid Egiptlaste vastu palli 71% mänguajast ning tegid 12 pealelööki, millest viis lendas raamidesse, kuid vastaste puurilukku Mohamed El-Shenawyt ei suutnudki nad üle mängida.

C-alagrupi teises kohtumises madistasid Austraalia ja Argentina. Austraalia läks kohtumist juhtima 14. minutil, kui võrku sahistas Lachlan Wales. Argentina päev sai tumedad toonid avapoolaja lisaminutitel, kui ebaportliku käitumise eest saadeti platsilt nende kaitsja Francisco Ortega. Lõppseisu 2 : 0 vormistas Austraalia ründaja Marco Tilio.

Hispaania on olümpial üheks favoriidiks. Tugevas koosseisus on üllatavalt palju mängijaid, kes tegid hiljuti kaasa ka EMil. Nendeks on väravavaht Unai Simon (Bilbao) ning väljakumängijad Pedri (FC Barcelona), Dani Olmo (Leipzig), Eric Garcia (FC Barcelona), Pau Torres (Villareal) ja Mikel Oyarzabal (Real Sociedad). Vanemate mängijatena — osaleda tohivad kuni 23aastased jalgpallurid, lisaks kolm vanemat mängumeest — on koosseisu lisatud Madridi Reali äss Marco Asensio ja Londoni Arsenali poolkaitsja Dani Ceballos. OM-kulla on hispaanlased võitnud korra, 1992. aastal Barcelonas.

2012. aasta olümpiavõitja Mehhiko alustas turniiri seljavõiduga, kui Prantsusmaa alistati lausa 4 : 1. Ehkki avapoolajal väravaid ei nähtud, siis teise pooalaja alguses skoorisid Alexis Vega ja Sebastián Córdova. Kuigi 69. minutil õnnetus André-Pierre Gignac 11 meetri karistuslöögil, siis see jäi prantslaste ainsaks tabamuseks. 4 : 1 lõppseisu vormistasid mehhiklased Uriel Antuna ja Eduardo Aguirre. A-grupi teises kohtumises sai võidupunktid kirja ka korraldajamaa Jaapan, kes seljatas Takefusa Kubo väravast 1 : 0 Lõuna-Aafrika Vabariigi koondise.

B-grupis alistasid Uus-Meremaa ja Rumeenia 1 : 0 vastavalt Lõuna-Korea ja Hondurase. Päeva oodatuim kohtumine toimus D-grupis, kus Brasiilia võitis 4 : 2 Saksamaad. Mängu käiguga saab täpsemalt tutvuda Tokyos viibiva Viljari Voogi reportaažist. Tolle grupi teises matšis alistas Elevandiluurannik 2 : 1 Saudi Araabia.