KUUS KOLLAST: Sakslased tegelesid mängus peaasjalikult brasiillaste, näiteks kolm väravat löönud Richarlisoni, rappimisega.

Foto: AFP/Scanpix
Olümpia
22. juuli 2021, 16:27

ÕL TOKYOS | REPORTAAŽ: Brasiilia vutivelled häbistasid Saksamaad ja paljastasid koroonaolümpia kurbuse (1)

Tokyo olümpiamängude meeste jalgpalliturniir pakkus kohe avapäeval tõelise potentsiaalse maiuspala – viis aastat tagasi toimunud kullamatši kordusetenduse Brasiilia ja Saksamaa vahel. Toona staadionil kogetud unustamatust kirest polnud Jaapani tühjade tribüünide ees aga jälgegi.

Enam kui Eesti sõudjate medalivõitu või meeleolukaid öid Copacabana rannas, mäletan ma Rio de Janeiro olümpiamängudelt jalgpallifinaali Saksamaa ja Brasiilia vahel. Kaks aastat varem olid sakslased Brasiilias toimunud MMil võõrustajad 7 : 1 hävitanud ja sambamaa ihkas kättemaksu.

Kurikuulus Maracana staadion sumises tol õhtul kui mesilastaru. Mõistagi ei olnud vutipühamus ühtegi vaba kohta ja pressisektoris istusid uudistajad ka vahekäikudes. Viimast pidanuks takistama turvamehed ja vabatahtlikud, kuid nood olid ju brasiillased ehk unustasid töökohustused ja jälgisid samamoodi mängu. Iga sakslaste sööt sai nii kõva vilekoori, et kuulaja kõrvad lakkasid korralikult töötamast – naabri juttu polnud enam võimalik mõista, oli vaid kas vaikus või lärm.

Lootust midagi sarnast kogeda ka Tokyo olümpiamängudel oli muidugi surnult sündinud.

Edasi lugemiseks: