Levadia kangelaseks tõusis Bogdan Vaštšuk, kes lõi avapoolajal kaks väravat.

Foto: Martin Ahven
Jalgpall
22. juuli 2021, 23:54

Kahel korral eduseisu pääsenud Levadia leppis euromängus viigiga

Konverentsiliiga teise eelringi avamängus viigistas Tallinna FCI Levadia võõral väljakul 2 : 2 Iirimaa klubiga Dundalk.

Kuna Dundalki staadion ei vasta euronõuetele toimus kohtumine nende kodulinnast 100 kilomeetrit eemal Dublini Tallaghti staadionil, kus igapäevaselt pallib nende tuline rivaal Shamrock Rovers. Möödunud hooajal Iirimaa ja Eesti liigades kolmandaks jäänud satside matš algas pauguga, kui ilma puhta ründajata pallinud Levadia läks juhtima juba 55. sekundil. 

Tallinlased võitsid vastase väljakupoolel palli, Zakaria Beglarišvili leidis sööduga Ernest Agyiri, kes pani vasakult äärelt terava palli värava ette, kust selle toksas võrku Eesti koondise poolkaitsja Bogdan Vaštšuk. Kuid eduseis püsis vähem kui kaks minutit.

Levadia kaitse eksis vasakul äärel ning Dundalk pääses poolkiiresse rünnakusse, mille lõpetuseks vajutas endine Inglismaa noortekoondislane Will Patching palli Karl Andre Vallnerile püüdmatult võrku. Mõnikümmend sekundit hiljem oli taas hea võimalus eestlastel, kui karistusala joonelt sai üritada Agyiri, kuid tema ürituse tõrjus vastase kollkipper Alessio Abibi.

Karl Andre Vallner korjas avapoolajal võrgust kaks palli.

Foto: Martin Ahven

Metsiku alguse järel kohtumine rahunes veerand tunniks, kuid 19. minutil leidis Beglarišvili läbisööduga kaitsjate taha avanenud Vaštšuki, kes tõstis palli pehmelt üle vastutõtanud Abibi. Kuid seegi eduseis ei püsinud kaua, sest kaheksa minutit hiljem ei suutnud Levadia kaitsjad oma värava esisel mehi ära jagada ning Dundalki ründaja David McMillan sai rahulikult pöörata ning saatis palli kuuelt meetrilt võrku.

Seejärel läks mäng koduvõistkonna kätte, kes suutis väga edukalt palli vallata, kuid väga ohtlikuks nad Levadia väravale ei saanudki ning poolaeg päädis 2 : 2.

Teist poolaega alustas mõnevõrra teravamalt Konverentsiliiga esimeses eelringis kahe mängu kokkuvõttes 4 : 2 Gibraltari satsi St Josephsi välja kukutanud Levadia. Kuid esimese kümne minuti parimaks ja sisuliselt ainsaks võimaluseks jäi Beglarišvili 15 meetrilt sooritatud löök, mis lendas vastu väravavahti.

Kohtumise edenedes sai Dundalk palli valdamise aina enam enda kätte ja Levadia vajus sügavale kaitsesse. Kuid tallinlaste õnneks iirlaste rünnakud ja rohked nurgalöögid liialt ohtlikuks ei kujunenud. Murrangut ei aidanud matši tuua ka 66. minutil platsile lipanud Mark Oliver Roosnupp ja Robert Kirss, kes vahetasid välja avaväravatele eeltöö teinud Agyiri ja Beglarišvili.

Teise poolaja viimase ja ühtlasi parima väravavõimaluse eest hoolitses Dundalki poolkaitsja Patrick McEleney, kes purjetas normaalaja esimesel lisaminutil Levadia kaitsest läbi ja lõi terava nurga alt peale, kuid Vallner lükkas palli üle lati.

Levadia ja Dundalki korduskohtumine toimub 29. juulil Tallinnas. 2 : 2 viigiga lõppes Levadia nukker euromängude seeria Iirimaa satside vastu. 2008. aasta suvel kaotasid nad Drogheda Unitedile 0 : 1 ja 0 : 2, 2017. aastal Cork Cityle 0 : 2 ja 2 : 4 ning 2018. aastal samale Dundalkile 0 : 1 ja 1 : 2.

Dundalk – Tallinna FCI Levadia 2 : 2 (2 : 2)
3. Will Patching, 27. David McMillan – 1., 19. Bogdan Vaštšuk

Levadia (4-1-4-1): Karl Andre Vallner; Ilja Antonov (56. Trevor Elhi), Maximiliano Uggè, Maksim Podholjuzin, Milijan Ilić (46. Rasmus Peetson); Brent Lepistu; Frank Liivak (79. Karl Rudolf Õigus), Bogdan Vaštšuk, Marko Putinčanin, Ernest Agyiri (66. Mark Oliver Roosnupp); Zakaria Beglarišvili (66. Robert Kirss).