Rios torgati eestlannad läbi. Loodetavasti on kogemustest kasu Tokyos. Pildil seekordne naiskonna varunaine Irina Embrich.

Foto: AFP/Scanpix
Olümpia
23. juuli 2021, 13:15

Peatreener kukkus end kipsi!

ÕL TOKYOS | Vehklemisnaised on Rio vigadest õppinud ja närve ei kuluta

Viis aastat tagasi Rio olümpiamängudel ei pidanud Eesti epeenaised närvipingele vastu. Praegu on kõik kogenumad, küpsemad, rahulikumad. „Pole mõtet liiga palju muretseda, see kaasa kindlasti ei aita. Me oleme need hetked juba eelmine kord üle elanud. Pigem säilitame külma närvi ja teeme oma tööd,“ õpetab Julia Beljajeva.

Esimeste* Eesti sportlastena hakkavad Tokyo olümpiamängudel medalit püüdma kolm epeenaist. Individuaalturniiril osaleb 34 sportlast ehk neli õnnetut peavad pidama ka eelringimatši. Õnneks eestlannasid nende sekka ei kuulu. Loosi tulemusel ootab Katrina Lehist ootab avaringis poolatar Ewa Trzebinska, Erika Kirpud jänki Kelley Hurley ja Julia Beljajevat prantslanna Coraline Vitalis.

Paberi järgi on lihtsaim loos Lehisel: vastu tuleb maailma edetabeli 30 vehkleja, kelle karjääri tipphetkedeks 2017 MM-hõbe ja 2019 EM-pronks. Londoni OM-pronks Hurley on edetabelis 16. kohal ja valitsev Euroopa meister Vitalis sootuks üheksas. Selle paberi juures on ainult üks suur „aga“!

Edasi lugemiseks: