Olümpiarekordi püstitanud Hou Zhihui poodiumil.

Foto: AFP / Scanpix
Olümpia
24. juuli 2021, 13:18

Olümpiamängude esimesed kullad läksid Hiina

Laupäeval jagatakse Tokyo olümpia esimesed medalikomplektid. Päev algas väga hästi Hiinale, kes võitsid esimesed kaks kulda.

Kuni 49 kilo kaaluvate naiste tõstmises püstati tänavuse mängude esimene olümpiarekord, kui hiinlanna Hou Zhihui rebimise ja tõukamise kogusumma oli 210 kg. Poodium osutus Aasia sportlaste siseasjaks, kui hõbeda korjas India tõstja Chanu Saikhom Mirabai ja pronksi Windy Aisah Indoneesiast.


Tokyo olümpia esimese kuldmedali viis aga koju hiinlanna Qian Yang, kes oli parim naiste 10 m õhupüssi harjutuses. Tema kõrval astusid poodiumile venelanna Anastasiia Galashina ja šveitlanna Nina Christen.

Peeter Olesk sai Tokyo olümpial 10 meetri õhupüstoli harjutuses 33. koha. Olümpiakuld läks Iraani sportlasele Javad Foroughi, kes püstitas finaalis 244,8 silmaga uue olümpiarekordi. Hõbeda võitis serblane Damir Mikeci (237,9) ja pronksi hiinlane Wei Pang (217,6).

Asiaatide pidu jätkus vibulaskmises, kus segavõistkondliku kulla noppisid Lõuna-Koread esindanud An San ja Kim Je-deok. Esimesed medalid sellelt olümpialt võitsid ka Holland ja Mehhiko.

Kullata jäid eurooplased ka rattasõidus, kui ränkraske profiiliga meeste grupisõidu võitis Ecuadori esindaja Richard Carapaz, kellele järgnesid belglane Wout van Aert ja võistluse suursoosik Tadej Pogačar. Tanel Kangert lõpetas 46. kohal, Peeter Pruus katkestas.

'S