Andy Murray.

Foto: AP/Scanpix
Olümpia
25. juuli 2021, 07:37

Kahekordsel olümpiavõitjal jääb Tokyos tiitel kaitsmata

Nii Londoni kui ka Rio olümpiamängudel tennise meeste üksikmängus kuldmedali võitnud šotlane Andy Murray (ATP 104.) oli Tokyo OMil sunnitud turniiri vigastuse tõttu pooleli jätma.

Endine maailma esireket oli liiga teinud reie nelipealihasele. Tema asemel saab nüüd võimaluse austraallane Max Purcell (ATP 39.).

34aastane Murray kavatseb siiski jätkata olümpial meeste paarismängus, kus ta teeb kaasa Joe Salisburyga. Avaringis alistasid nad mõnevõrra üllatuslikult Prantsusmaa duo Nicolas Mahut' ja Pierre-Hugues Herberti tulemusega 6 : 3, 6 : 2. Teises ringis lähevad britid vastamisi sakslaste Kevin Krawietzi and Tim Puetziga.

Karjääri jooksul kolm suure slämmi tiitlit võitnud Murray vigastus pole tõsine, ent üksikmängust otsustas ta loobuda arsti soovitusel.

„Olen väga pettunud, et pean katkestama, kuid arstid soovitasid mul mitte mõlemal alal [nii üksik- kui ka paarismängus] mängida. Tegin raske otsuse üksikmängust loobuda ja keskendun Joe'ga paarismängule,“ vahendas Murray teadaannet BBC.

Lisaks kahele üksikmängu kuldmedalile on Šotimaa tennisistil auhinnakapis ka OMi segapaarismängu hõbe: 2012. aastal jõudis ta koos Laura Robsoniga finaali, kus kaotati Valgevene duole (Victoria Azarenka ja Max Mirnõ).

Naiste üksikmängu avaringis sündis üllatus: maailma esireket ja äsja Wimbledoni turniiri võitnud austraallanna Ashleigh Barty kaotas hispaanlannale Sara Sorribes Tormole (WTA 48.) tulemusega 4 : 6, 3 : 6).