Raul Must kaotas Pablo Abiánile kindlalt.

Foto: Reuters / Scanpix
Olümpia
27. juuli 2021, 04:47

KAHJU: Raul Must jäi Tokyos võiduta (7)

Sulgpalliturniiri avamatšis kaotas Raul Must pühapäeval 10 : 21; 9 : 21 valitsevale olümpiavõitjale Chen Longile, Eesti aja järgi teisipäeva varahommikul alistus ta skooriga 7 : 21; 11 : 21 Pablo Abiánile.

Tokyo olümpia sulgpalliturniiril on 14 kolmeliikmelist alagruppi, kust edasi pääseb vaid võitja. Must kaotas N-grupi avamatšis Chen Longile 10 : 21; 9 : 21. „Tase oli nii kõrge, et ma ei saanud viljeleda tavalist mängustiili, kus pall on rohkem mängus. Pidin üpris palju riskima ja seepärast tuli rohkem vigu,“ rääkis ta toonase matši järel Kanal 2 ülekandes.

Oma teist vastast pidas ta kraadi võrra kergemaks. „Hispaanlase vastu on mul omad võimalused olemas ja mängupilt on kindlasti teistsugune. Ta mängib minuga sarnaselt,“ kirjeldas maailma edetabelis 92. kohta hoidev eestlane 36aastast Pablo Abiáni, kes on samas nimekirjas 51.

Reaalsuses osutus kohtumine äärmiselt ühepoolseks. Abián sai sisse kiire 6 : 0 algedu ja eestlane ei saanud kuidagi mängu käima – eriti valmistasid Mustale probleeme hispaanlase sisselõiked. Nii võitis Abián vaid kuraditosin minutit kestnud esimese geimi 21 : 7.

Teiseski geimis pääses Abián ette 7 : 2, mille järel vahetasid sulgpallurid kordamööda punkte. Väikesele puhkusele mindi hispaanlase 11 : 7 eduseisust, kuid Must enam mängu tagasi ei pääsenud ning ta kaotas geimi 11 : 21.

Kohtumise statistika

Foto: Olympics.com / Ekraanitõmmis

Turniiri avaringis kaotas Must valitseva olümpiavõitjale

Eesti esireket kohtus valitseva olümpiavõitja ja 2012. aasta Londoni mängudel hõbeda võitnud Chen Longiga pühapäeval. 33aastane Must alustas avageimi tugevalt, kui läks ette 4 : 3 ja 6 : 4, aga seejärel läks 187 cm pikkune hiinlane oma teed ning võitis 22 minutit kestnud geimi 21 : 10.

Teine geim kulges sarnase stsenaariumiga. Osavate ristilöökidega punkte noppinud Must juhtis maailma kuuenda reketi vastu 4 : 1 ja 7 : 5, kuid seejärel said eestlane vaid 2 silma ning kaotas selle 9 : 21.

Kohtumise statistika

Foto: Olympics.com / Ekraanitõmmis