Karl-Martin Rammo.

Foto: EPA / Scanpix
Olümpia
25. juuli 2021, 11:37

Puusta ja Rammo purjetasid avapäeval teise kümne keskele

Kolmandatel olümpiamängudel osalevad Ingrid Puusta (RS:X) ja Karl-Martin Rammo (Laser) hoiavad vastavalt 15. ja 16. kohta.

Naiste RS:X klassis on stardis 27 sportlast, kes teevad tosin sõitu. Iga purjetaja teenib kohapunkte – mida vähem, seda parem –, mille alusel pääsevad kümme paremat medalisõitu. Seal jagatakse topeltpunkte ehk esikoht teenib kaks, kümnes 20.

Ingrid Puusta käis pühapäeval veel kolm korda: avasõidus oli ta 15, teises sõidus 12. ja päeva viimases mõõduvõtus jõudis ta ebaõnnestunud lähte järel 16. kohale. Kokkuvõttes hoiab 30aastane eestlanna 15. kohta. Londoni olümpial sai Puusta 15. ja viis aastat tagasi Rio de Janeiros 11. koha.

Võistlust juhib tiitlikaitsja Charline Picon. 36aastasele prantslannale järgnevad poolatar Zofia Noceti-Klepacka ja Marta Maggeti. Viimasel kahel MMil esikohal lõpetanud hollandlanna Lilian de Geus hoiab kuuendat kohta.

RS:X tulemused kolme sõidu järel

Foto: Olympics.com / Ekraanitõmmis

Londonis 18. ja Rio de Janeiros 21. koha saanud Rammo Tokyo avasõidu start ebaõnnestus, kui ta esimeses vaheajapunktis hoidis 35 võistleja seas alles 31. kohta. Kuid seejärel hakkas järjepidevalt kohta parandama ning finišilipu langedes oli ta 16, kaotust võitjale kogunes 2.29.

Esimese sõidu võitis prantslane Jean Baptiste Bernaz, kellele järgnesid soomlane Kaarle Tapper ning Norra purjetaja Hermann Tomasgaard.

Laser-klassi avasõidu tulemused

Foto: Olympics.com / Ekraanitõmmis

Laser-klassis toimub kümme sõitu, milles iga sportlane teenib kohapunkte – mida vähem, seda parem –, mille alusel pääsevad kümme paremat medalisõitu. Seal jagatakse topeltpunkte ehk esikoht teenib kaks, kümnes 20. Laser-klassis on päevas kaks sõitu, purjed heisatakse 25., 26., 27., 29. ja 30. juulil ning medalisõit toimub 1. augustil.