Annemiek van Vleuten finišis.

Foto: Reuters / Scanpix
Olümpia
25. juuli 2021, 12:02

KURIOOSUM: teisena lõpetanud Hollandi rattur arvas, et ta võitis olümpiakulla (3)

Olümpiamängude jalgratta grupisõidu finišijoont ületades arvas Annemiek van Vleuten, et võitis kulla. Tegelikult jäi ta teiseks.

Jalgratta grupisõidu kahekordsel maailmameistril oli äärmiselt emotsionaalne ja sündmusterohke võistlus. Annemiek van Vleuten kukkus sõidu vältel kahel korral, kuid jõudis peagrupile järgi.

Võistluse lõpu eel rebis 38aastane hollandlanna suurest grupist lahti ning ületas käsi üleval hoides ja juubeldades finišijoone. Naine arvas, et ta tuli olümpiavõitjaks, kuid peagi teatasid tiimikaaslased talle kurva uudise: reaalsuses tuli ta teiseks, sest 40 kilomeetrit enne finišit oli peagrupi eest plehku pääsenud austerlanna Anna Kiesenhofer, kes noppis soolosõiduga kuldmedali.

Van Vleuten kaotas võitjale minut ja viisteist sekundit, pronksi võitis itaallanna Elisa Longo Borghini, kes jäi maha 1.29. Van Vleuten tunnistas pärast finišit, et ta ei teadnud, et Kiesenhofer on tema ees. Rattur polnud siiski liiga löödud. „Olen medaliga rahul, sest see on mu esimene olümpiamängudelt. Lootsin võita kulda, kuid olen siiski uhke oma Hollandi koondise üle,“ rääkis ta kohalikult meediale.