ÕPILANE JA ÕPETAJA: korvpallikoondise peatreener Jukka Toijala (paremal) näitab Reali noortesüsteemis pallivale Henri Veesaarele, kuidas korvi all keha anda.

Foto: Martin Ahven
Korvpall
26. juuli 2021, 22:49

Korvpallikoondisesse pääsenud Riismaale ja Veesaarele tuli kutse üllatusena. Veesaar: „See on kaks eri asja, kas pusid omavanustega või Kotsariga.“

Eesti korvpallikoondise peatreener Jukka Toijala nimetas eelseisvateks maavõistlusmängudeks koosseisu 17aastase Henri Veesaare ja temast kaks aastat vanema Joonas Riismaa. Maarjamaa korvpalli ühed suurimad tulevikulootused tunnistasid, et kutse oli ootamatu ja nad liialt palju mänguminuteid ei looda, aga ainuüksi täismeestega treenimine tuleb neile kasuks.

„See tuli kindlasti üllatusena, et pääsesin koosseisu juba sellel suvel. Eks hooaja jooksul olin kontaktis peatreener Toijalaga, kes jälgis mu tegemisi. Kuna välismaal tuli päris hea hooaeg ja õnnestusin U20 koondises, siis ta andis võimaluse. Arvan ka ise, et on hea aeg proovida õnne meeste vahel,“ räägib 19aastane Riismaa rahvusmeeskonna treeningu järel.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99