Julia Beljajeva vs Kristina Kuusk.

Foto: KOCA SULEJMANOVIC/EPA/Scanpix
Vehklemine
27. juuli 2021, 19:21

Olümpiamängudel vehklemiskoondisest välja jäänud Kristina Kuusk naiskonna kuldmedalist: muud võimalust polnudki!

Eesti vehklemisnaiskonna liikmete hulka kuulnud Kristina Kuusk ei teinud seekord Tokyo olümpiamängudel kaasa, kuid jagas eestlannadele kiitust ja lubas neid isiklikult õnnitleda.

Eesti epeenaiskond koosseisus Katrina Lehis, Julia Beljajeva, Erika Kirpu ja varuvehklejana kirjas olnud Irina Embrich kohtusid olümpiamängude finaalis Koreaga ning said hoolimata vahepealsest kaotusseisust kirja 36 : 32 võidu, mis tõi meie naistele kuldmedali ning olümpiavõidu.

Naiste paremikku on aastaid kuulunud ka seekord koondisest välja jäänud Kristina Kuusk, kellel on ette näidata omajagu medaleid. Naiskonna eest on ta OMilt teeninud 2016. aasta Rio de Janeiro mängude neljanda koha, 2016. ja 2013. aastal on ta tulnud Euroopa meistriks ning 2012. ja 2018. aastal teeninud pronksi, 2017. aastal saanud kaela rahvustiimiga maailmameistriväärilised medalid ning 2014. viinud koju MMi hõbeda.

Seekord aga Kuusk rahvustiimi ei mahtunud, kuid see ei vähendanud tema rõõmu. „Ikka elasin kaasa,“ sõnas ta naiskonna võistluse kohta, mille vaatamise jaoks pidi ärkama Eesti aja järgi täna öösel.

Kas Eesti naiskonna käekäik ja nende olümpiavõit tulid talle meeldiva üllatusena? „Muud varianti ei olnudki!“ oli Kuusk kindel, et just eestlannad riputavad endale kaela kõige kirkamad medalid.

Kuusk sõnas, et homme Eestisse saabuvaid epeenaisi ta ise lennujaama tervitama minna ei saa, sest selleks ajaks on tal planeeritud juba muud toimetused, kuid see ei tähenda, et koondisekaaslased jääksid õnnitlemata. Sõnumeid ta siiski veel saatnud pole, vaid: „Õnnitlen neid isiklikult.“