„Koondises ei pruugi mängijad olla minust tugevamad, kiiremad või plahvatuslikumad, aga nad puhtalt kogemuse pealt näevad su liikumisi ette ja oskavad su väikesi samme enda kasuks ära kasutada. Ütleme nii, et siin on üllatavalt häid mängijaid,“ kirjeldab Carlos Jürgens Eesti koondist.

Foto: Martin Ahven
Korvpall
28. juuli 2021, 07:04

Värske korvpallikoondislane Carlos Jürgens vahele jäänud hooaegadest: „Ütlen ausalt – need ajad olid väga rasked.“

22aastasel Carlos Jürgensil on viimasest viiest hooajast vahele jäänud kaks, kuid sellest hoolimata säras ta möödunud kevadel USA üliõpilasliiga finaalturniiril March Madness ja teeb eelolevates matšides debüüdi Eesti koondises. „See ei tohi tulla hooaeg, kus minu tase langeb või on samal tasemel. Pean oma võimaluse ära kasutama,“ tõdeb korvpalli rahvusmeeskonda kutsutud Jürgens, et loodab uuel hooajal teha arvestatava arenguhüppe.

„Teekond oli keeruline, sest viimase viie aasta jooksul olen mänginud kokku kolm hooaega. Ühe aasta olin vigastustega väljas ja ühel redshirt-staatusega (ta osales USA ülikoolis täismahus treeningutel ja oli osa meeskonnast, kuid mängida ei tohtinud – E. K.). Korvpalli praktiline osa on alles nüüd tulnud. Üks asi on treeningul vuramine, teine publiku ees pallimine, kus on kohtunikud ja pead meeskonnakaaslastega leidma keemia. Kõik on aega võtnud,“ sedastab Eesti koondisesse kutsutud 22aastane Carlos Jürgens.

Edasi lugemiseks: