Jüri Jaanson (vasakul) sõudis kahepaadil koos Tõnu Endreksoniga Pekingi olümpial hõbedale. Endrekson oli neljapaadi koosseisus stardis ka Tokyos, kuid sedapuhku tuli leppida kuuenda kohaga.

Foto: AP/Scanpix
Olümpia
28. juuli 2021, 13:53

Jüri Jaanson: väike lootus medalile oli, kuid selleks pidanuks eelsõiduga finaali jõudma

Eesti paarisaeruline neljapaat koosseisus Kaspar Taimsoo, Tõnu Endrekson, Allar Raja ja Jüri-Mikk Udam, kellelt olümpiamängude eel loodeti ka vargsi medalit, pidi leppima finaalsõidus kuuenda kohaga. Meie sõudelegend Jüri Jaanson leiab, et mehi tuleb siiski kiita ning praeguses olukorras ja Tokyo karmides oludes oli kuues koht maksimum.

Meie mehed eelsõidust otse finaali ei pääsenud ning pidid veele tulema ka vahesõidus. Jaanson, kes võitis olümpiamängudel hõbeda 2004. aastal ühepaadil ja neli aastat hiljem koos Tõnu Endreksoniga kahepaadil, nentis, et ilmselt sinna lisastarti läksid ikkagi ka meie neljapaadi medalilootused.

„Väike ootus ja lootus medalile muidugi oli, kuid selleks pidanuks eelsõiduga finaali jõudma, paraku meie sõidukiirus seda ei lubanud. Olemasolevast võeti ent keerulistes oludes maksimum ja selle eest tuleb mehi kiita,“ tunnustas Jaanson. „Üldmuljed olid ikkagi head, sest mehed võitlesid ja andsid oma parima.“

Jaanson, kelle säravat karjääri jäi ilustama ka 2008. aasta Euroopa meistrivõistluste paarisaerulise neljapaadi koosseisus võidetud kuldmedal, rõhutas: oluline oli, et mängisime suures finaalis kaasa.

„See on tunnustus treener Veikko Sinisalo tööle, et ta tõi meie äravajunud neljase taas kõrgele rahvusvahelisele tasemele,“ lisas Jaanson.