Foto: Erki Parnaku
Esport
29. juuli 2021, 09:00

VÕIMAS ÜLLATUS! Tarneprobleemidest hoolimata purustas PlayStation 5 hiiglasliku müügirekordi

Mullu novembris jõudis poelettidele Sony mängukonsool PlayStation 5. Seadmest sai hetkega nõutud tehnikavidin, ent tänu kõrgele nõudlusele tekkisid kärmelt ka tarneprobleemid. See aga ei takistanud masinat purustamas muljet avaldavat rekordit.

Nimelt kuulutas Sony, et PlayStation 5 on ülemaailmselt müüdud enam kui 10 miljonit eksemplari. See aga tähendab, et tegemist on kõige kiiremini müüdud konsooliga kompanii ajaloos.

Sony Interactive Entertainment juht Jim Ryani sõnul on firma peamiseks ülesandeks tootmise ja tarneprobleemide lahendamine.

Samuti avaldas SIE, kuidas on läinud erinevatel PS5 mängudel. „Marvel’s Spider-Man: Miles Morales“ on müüdud enam kui 6,5 miljonit eksemplari (ilmus mullu novembris, saadaval ka PS4 peal), Soome mängustuudio Housemarque'i poolt loodud „Returnalit“ 560 000 koopiat (tänavu 18. juuli seisuga) ning juunikuus ilmunud „Ratchet & Clank: Rift Apart“ on jõudnud 1,1 miljoni inimeseni.

Ka Xbox Series X/S konsoolid on Microsofti jaoks seni edukama avapaugu teinud. Kompanii ise müüginumbreid ei avalda, ent analüütikute sõnul võivad need jääda umbes 6,5 miljoni eksemplari juurde.