Sam Kendricks olümpial starti ei pääse

Foto: EPA / Scanpix
Olümpia
29. juuli 2021, 08:47

PAHANDUS: teivashüppe maailmameister andis positiivse koroonaproovi, 63 Austraalia sportlast suunati isolatsiooni (2)

Teivashüppe kahekordne maailmameister Sam Kendricks andis positiivse koroonaproovi ega saa Tokyo olümpial osaleda.

2017. ja 2019. aasta kergejõustiku MMil kulla ning 2016. aastal Rio de Janeiros olümpiahõbeda võitnud Sam Kendricks oli kindel medalisoosik ka tänavu, sest ameeriklane hoidis tulemusega 5.92 maailma edetabelis teist kohta. 28aastase sportlase treenerist isa kinnitas, et võsuke tunneb end hästi ja haigussümptomeid tal pole. 

„Kooskõlas kohalike reeglite ja protokollidega viidi ta hotelli isolatsiooni,“ teatas Ameerika Ühendriikide olümpia- ja paraolümpiakomitee (USOPC). „Sam on USA meeskonna uskumatu ja edukas liige, keda jäädakse igatsema. Austusest tema privaatsuse vastu ei saa me praegu rohkem teavet anda.“

Kendricksi positiivne proov mõjutab ka teisi koondisi. BBC teatel suunati ameeriklasega kokku puutunud sportlased oma tubadesse isolatsiooni ja asi puudutab mitut riiki. Eriti kõva paugu said Austraalia kergejõustiklased. Sealne olümpiakomitee tõdes, et luku taga on 63 nende koondislast.  

Protokolli järgi peavad Kendricksiga kokku puutunud sportlased läbima koroonatestid, mille tulemused saadakse umbes kuue tunni pärast. Olukorra muudab keeruliseks see, et Tokyo olümpiamängude kergejõustikuprogramm algab juba reedel.

Olümpiamängudega seotud personal on andnud 193 positiivset koroonatesti, neist 20 tulid sportlastelt. Rahvusvahelise olümpiakomitee sõnul on 193st nakatunust kaks haiglaravil, kuid nende seis pole kriitiline.