Luka Doncic (palliga) jaapanlastega madistamas.

Foto: ARIS MESSINIS/Scanpix
Korvpall
29. juuli 2021, 13:21

Jaapan pusis, aga taas üle saja punkti visanud Sloveenia võttis oma

Tokyo OMil oli täna meeste korvpalliturniiri esimeses mängus võidukas Sloveenia koondis, kes alistas kindlalt Jaapani.

Esimeses mängus 118 : 100 Argentinat võitnud sloveenlased suutsid avaveerandil juhtima minna, kuid kodutiim Jaapan püsis neil tublilt kannul ja nii oli Sloveenia edu esimese kümne minuti järel 29 : 23. Teise veerandaja lõpuks venitasid sloveenid oma edu 12 punkti peale, kui asusid ette skooriga 53 : 41. Kolmandal vaatusel hakati üha rohkem minema oma teed ja enne viimast veerandaega olid Sloveenia edunumbrid 80 : 64. Rohkemaks jaapanlastel jõudu polnud ja viimased kümme minutit olid juba sloveenide päralt – viimane veerandaeg võideti 36 : 17 ja kogu kohtumine 116 : 81.

Võitjate suurimaks skoorijaks oli nende staarmängija Luka Doncic, kes sai kirja 25 punkti, seitse lauapalli ja seitse korvisöötu. Skoori osas ei jäänud palju maha tema tiimikaaslane Zoran Dragic, kelle kontosse kanti 24 silma.

Üleplatsimeheks oli jaapanlane Rui Hachimura, kes viskas 34 punkti. Lisaks noppis ta seitse lauapalli ja jagas kolm korvisöötu. Jaapani järgmine skoorer Yuta Watanabe viskas Hachimurast poole vähem punkte ehk panustas 17 silmaga.

Sloveenia on kahe mängu järel C-alagrupi liidriks ja seni on nad kokku visanud muljetavaldavad 234 punkti. Alagrupi üldseis saab selgeks täna õhtuks, kui omavahelise kohtumise peavad ära Hispaania ja Argentina.

Teises kahes alagrupis on kõik tiimid kaks mängu ära pidanud. A-alagruppi juhib kahe võidu ja nelja punktiga Prantsusmaa, neile järgneb ühe võidu ja ja kaotuse teeninud USA. Sarnaselt ameeriklastele on tšehhidel kirjas kolm silma, alagrupi viimaseks on kahe punktiga Iraan.

B-alagrupis on liider Austraalia teeninud kahe võiduga neli punkti, kolm punkti on koos Itaalial ja Saksmaaal, kaks silma on pähe saanud Nigeeria.