Rasmus Mägi Tokyos

Foto: Karli Saul
Olümpia
30. juuli 2021, 15:38

OLÜMPIABLOGI JA GALERII | Rasmus Mägi pääses eeljooksust mängeldes edasi, Rammo tegi parima OM-tulemuse!

Tokyo olümpiamängudel on reedel võistlustules kaks eestlast. Rasmus Mägi pääses 400 m tõkkedistantsi eeljooksus kindlalt edasi. Karl-Martin Rammo lõpetas täna Laser klassi purjetamise ja sai enda olümpiamängude parima koha.

Mägi tuli viiendas ehk viimases eeljooksus finišisirgele esikohal, kuid viimasel paarikümnel meetril lasi ta Rai Benjamini endast mööda. Mõlemad mehed pääsesid kindlalt edasi, ameeriklase aeg oli 48,60 ja eestlasel 48,73. Viie jooksu peale sai Mägi kirja päeva seitsmenda tulemuse.

29aastase Mägi hooaja tippmark on 48,49 ning ta on tänavu jooksnud igal võistlusel 49 sekundist kiiremini. Tema nimel olev Eesti rekord on 48,40 ning see pärineb 2016. aasta Rio OMi finaalist, kus ta saavutas kuuenda koha. Kergejõustlikus mängiti välja ka esimene medalikomplekt, mille viisid koju Etioopia ja Uganda sportlased.

Rammo tänase esimese sõidu võitis ning teises tegi oma Tokyo OMi kehvema tulemuse ehk sai 26. koha. Kuna see arvati aga lõppseisust maha, teenis Rammo kokkuvõttes tubli 15. koha.

15:37

Kergejõustikuprogrammi ei avanud superstaarid, vaid sportlased Tuvalust, Maltalt, Omaanist, Malawist ja mujalt.

15:36

„Nõrk!“ öeldi vanasti sportlasele, kes vajas psühholoogi abi. Nüüd liiguvad asjad tasapisi vastassuunas: kes vaimu ei treeni, jätab ettevalmistuse justkui poolikuks. Vibulaskjal Reena Pärnatil on Tokyo olümpiamängudel tänu Noored Olümpiale programmile lausa oma psühholoog kaasas. „Ma ei nimetaks seda psühholoogiliseks abiks. Arvan, et see peab olema normaalne treeningu osa. Me ju ei nimeta füüsilist ettevalmistust füüsiliseks abiks nõrkadele sportlastele,“ ütleb Snežana Stoljarova enda töö kohta.

15:35

Kergejõustikus mängiti täna välja esimene medalikomplekt. 10 000 meetri jooks oli üsna luurav ja asi jäi viimase ringi otsustada. Kõige teravama finišikiirendusega oli etiooplane Selemon Barega, kes viib ajaga  27.43,22 koju kulla. Talle järgnes Uganda paar Joshua Cheptegei (+0,41) ja Jacob Kiplimo (+0,66).

14:13

Rammo lõpetas kümnenda sõidu 26. kohaga, mis oli tema kehvim tulemus ja läks maharvamisele. Kokkuvõttes tähendas see 116 kohapunktiga 15. kohta, mis on ühtlasi tema parim OM-tulemus.

13:30

Maailma esireket Novak Djokovic kaotas poolfinaalis sakslasele Alexander Zverevile (ATP 5.) 6:1, 3:6, 1:6 ning ajalugu jääb tegemata.

Djokovici jahtis „kuldset slämmi“ ehk ühe aastanumbri sees kõigi nelja suure slämmi turniiri ja olümpia võitmist, ent nüüd jääb see tegemata.


09:55

Häid uudiseid Tokyost!

Purjetamise Laser klassi 9. sõidu võitis eestlane Karl-Martin Rammo!

Kokkuvõttes jätkab ta 14. kohal.

08:18

ŠOKK-KAOTUS!

Judosaalis nägi täna superüllatust, kui 100+ kg kategooria poolfinaalis jäi maailma parimaks judokaks peetav prantslane Teddy Riner alla Venemaad esindavale Tameran Bašajevile. Rineri puhul on tegemist kümnekordse maailmameistri, kahekordse OM-võitja ja viiekordse Euroopa meistriga.

Kusjuures just Aasias on mees ka varem kahvatumaid medalied saanud: 2008. aastal Pekingi OMil sai ta pronksi ning 2010. aasta MMil Tokyos hõbeda.

08:10

Naiste BMXi rada valitses täielikult imeline Beth Shriever!

08:00
07:59

Täna tuleb viimast korda veele Karl-Martin Rammo, kes hoiab 16. kohta. Esikümnest ehk medalisõitudest lahutab teda 18 kohapunkti, mille tasa tegemiseks läheks vaja väga-väga suurt õnnestumist. Viiendas sõidu Rammo küll võitis, kuid seni on see tema ainus sähvatus.

07:44

Mis on finaalipileti hinnaks? „Täitsa puusalt ma arvan, et see võib juhtuda sinna 48,0 kanti,“ vastas Rio olümpia kuues mees. On ta selleks valmis? „Jah!“

07:11

Naiste 100 meetri eeljooksud oli väga kõrgetasemelised. Kiireim oli isikliku rekordi püstitanud ja Aafrika tippmarki korranud Lou, jamaikalannad Fraser-Pryce ja Thompson-Herah jooksid mängeldes väga kõvad ajad, alla 11 sekundi lippasid ka šveitslannad Ajla del Ponte ja Mujinga Kambundji ning britt Daryll Neita.

07:04

Kergejõustiku õhtuses programmis on naiste 5000 meetri eeljooksud, naiste kolmikhüppe ja kuulitõuke kvalifikatsioon ning 4 x 400 segateate eeljooksud. Välja mängitakse ka üks medalikomplekt, kui õhtu lõpetab meeste 10 000 meetri distants.

06:46

Rasmus Mägi jookseb kolmandas poolfinaalis. Eestlasel vedas, et suutis vältida teist jooksu, kus on tänavuse maailma edetabeli esitosinast kuus meest.

06:42

Ohoh, 32aastane Marie-Josée Ta Lou põrutas neljandas eeljooksus aja 10,78, millega kordas Aafrika rekordit.

06:38

Tokyo aja järgi ennelõunase ja meie aja järgi hommikuse sessiooni lõpetavad naiste 100 meetri eeljooksud.

06:22

Kettaheites oli kahe grupi peale ainus kvalifikatsiooninormi (66 meetrit) ületaja rootslane Daniel Stahl. Viimase 12. pääses edasi jamaikalane Chad Wright tulemusega 62.93. Tähelepanuväärne on seegi, et lõppvõistlusel pole ühtegi poolakat, sest välja jäid nii Stoj kui Malachowski.

06:09

„Lõpujalutuse kohta päris hea aeg? Kogu jooks oli pigem mõnus. Nii passiivselt, või ütleme lõdvalt, ei saa poolfinaali jooksma minna. Seda lõdvust tuleb kindlasti hoida, natuke aktiivsust juurde ja usun, et asjad toimivad hästi. Täna isegi selle jalutamisega vahed istusid hästi jalas. Poolfinaalis tuleb natuke rohkem rünnata ja peaks kõik hästi olema,“ rääkis Mägi Eesti ajakirjanikele.

06:08

400 meetri eeljooksude koondtulemused. Kiireim oli Samba aeg 48,38, eestlane seitsmes. Poolfinaalid joostakse pühapäeval kell 15.05

06:03
Rasmus jooksis välja päeva seitsmenda aja ja pääses edasi

Rasmus Mägi tuli finišisirgele liidrina, kuid lõpuks läks Rai temast mööda. Mõlemad mehed pääsesid kindlalt ka edasi, ameeriklase aeg 48,60 ja eestlasel 48,73. Teised jäid duost juba selgelt maha.

Loe rohkem