Connor Fields

Foto: Reuters / Scanpix
Olümpia
30. juuli 2021, 07:43

Pahandus: BMX-krossis kukkunud Rio olümpiavõitja viidi haiglasse

Rio mängude BMX-rattakrossi kuldmedalist kukkus Tokyo olümpia poolfinaalis nii rängalt, et mees ei saanudki jalgu enam alla.

Connor Fields tuli Rios esimeseks ameeriklaseks, kes võitis BMX-krossis kulla. Texasest pärit 28aastane rattur lootis Tokyos tiitlit kaitsta, kui tema poolfinaal lõppes krahhiga.

Viimase poolfinaali esimeses kurvis sõitsid kolm ratturit kokku, neist kõige õnnetumalt kukkunud Fields jäi rajale lamama. Meest turgutati kümmekond minutit, talle pandi kaelatugi ja viidi kanderaamiga kiirabiautosse. Haiglasse toimetatud sportlase vigastuse tõsidus veel teada pole. Videot olukorrast näeb siit.

Õnnetustest ei pääsenud ka naised, kui sealgi kukkus oma poolfinaali juhtinud Saya Sakakibara. Temagi lahkus areenilt arstide saatel kanderaamil. Austraalia passiga sportlase vigastused polnud õnneks tõsised ja ta andis mõne tunni möödudes kommentaare.

„Ausalt öeldes ma tegelikult ei tea, mis juhtus, kuid tean, et sõitsin väga hästi,“ sõnas naine. „Alise [Willoughby] jõudis mulle järele ja me kukkusime koos. See on kõik, mida ma mäletan. Olen väga pettunud, sest mul on tunne, et vedasin kõiki alt.“