Viimati Tallinna Kalev/TLÜs pallinud Karl Johan Lips siirdub kodulinna.

Foto: Martin Ahven
Korvpall
30. juuli 2021, 16:07

Viimsiga liitus peatreeneri poeg, Tarvaga kahemeetrine Serbia mängujuht

Uuel hooajal Eesti-Läti korvpalliliigas osalev KK Viimsi esimene suvine hange on Karl Johan Lips. Rakvere Tarvaga liitub aga 26aastane ja 201 cm pikk mängujuht Aleksa Nikolić.

„Viimsi on minu kodulinn ning organisatsioonis on minu jaoks omad inimesed. Ootan vanu sõpru Viimsist saali kaasa elama Usun, et saame kokku laheda pundi nii mängijatest kui rahvast, kes vaatama tuleb. Siinse väljaku võiks teha korralikuks karukoopaks, kuhu vastastel on keeruline tulla,“ rääkis Karl Johan Lips.

Eelmisel hooajal oli Lips Eesti-Läti liigas keskmiselt 15,5 punktiga parim eestlasest skooritegija ning hankis 32,5 minutiga lisaks ka 6,2 lauapalli ja jagas 2,2 söötu.

„Lips toob kindlasti võistkonda kogemust, võitluslikkust ning liidriomadused nii väljakul kui ka platsiväliselt. Ootame temalt lisaks punktidele ja lauapallidele ka tugevat tegutsemist kaitses, kus ta suudab katta peaaegu kõiki positsioone,“ lausus KK Viimsi treeneritebrigaad Valdo Lips, Tony Liivak ning Kristjan Evart klubi pressiteate vahendusel.

Tarvas lõi käed serblasest mängujuhiga

Rakvere Tarva korvpallimeeskonna read said tõhusat täiendust: tiimiga liitus 26-aastane ja 201 cm pikk mängujuht Aleksa Nikolić. USA-s Marshalli ülikoolis õppinud ja tudengiliigas NCAA mänginud Nikolić on pallimänguga leiba teeninud Venemaal, Sloveenias, Bosnia ja Hertsegoviinas, Austrias ning kodumaal Serbias, kus ta esindas viimati Novi Sadi meeskonda Vojvodina. Sama tiimiga krooniti playmaker lõppenud hooajal Serbia karikavõitjaks.

Tarva peatreener Martin Müürsepp kõneles, et Aleksa Nikolići näol on tegu sootuks teistsuguse käekirjaga mängujuhiga, kui uue nädala alguses testimisele saabuv lätlane Toms Ķēdis.„Nad on teineteisele vastandid – üks on lühem ja teine kahemeetrine. Täieliku pildi saame meestest muidugi siis, kui nad kohale jõuavad, aga senise taustakontrolli põhjal ja Nikolići varasemaid tegemisi jälgides ootaksin temalt siin Eestis head läbilöögiaastat,“ rääkis Müürsepp.

„Plaan on kasutada teda number “ühe„ peal, aga kindlasti saame vajadusel kasutada ka “kahena„ - minna peale pikalt, aga samuti lühikeselt ning pressivalt. Ühtlasi aitab see meil nii rünnakut kui ka kaitset natukene muuta,“ tähendas peatreener.