Tokyo olümpiamänge teenindavad bussid pakuvad mõnele kohalikule nii palju huvi, et nood lausa pildistavad neid. Fotol olevad isikud pole artikliga seotud.

Foto: Reuters / Scanpix
Olümpia
31. juuli 2021, 05:10

ÕL TOKYOS | Ei jahigi maskita välismaalasi? Olümpiabusse pildistav jaapanlane väitis, et see on ta hobi

Tokyo olümpiamängude pressikeskuse lähedal tänavanurgal on esimestest päevadest saati olnud märgata Jaapani fotograafe, kes klõpsivad usinasti olümpiabussidest pilte. Ajakirjanike seas hakkas kiiresti levima kõlakas, et nad püüavad tabada maskita välismaalasi. Õhtuleht uuris täna ühelt bussipiltinikult, mida ja miks ta teeb.

Silma järgi umbes 30ndates jaapanlane väitis Goolgle'i tõlkemootori abil, et ei tööta ühegi väljaande heaks ega pildista sugugi inimesi, vaid busse. Sõnade kinnituseks näitas ta kaamerast viimaseid ülesvõtteid, mis olid tõepoolest tavalised üldplaanis bussipildid, mitte fookusega akendele ja inimestele.

Tolle tegevuse selgitus jäi Õhtulehe reporterile muidugi segaseks ja arusaamatuks. Nimelt huvitavat teda hoopis numbrimärgid, sest olla haruldane, et Tokyos sõidavad bussid, millel pole kohaliku regiooni numbrimärk.

Ta ütles, et sisestab kogutud info arvutisse vastavasse faili ja teeb sellega siis jumal teab mida. „See on mu hobi,“ ütles IT-firmas töötav jaapanlane.

Väidetavad bussihuvilised fotograafid Tokyo olümpiamängude pressikeskuse lähistel tänavanurgal.

Foto: Mart Treial