USA ladus Tšehhile 119 sanga.

Foto: AP/Scanpix
Olümpia
31. juuli 2021, 17:00

USA kukutas Tšehhi konkurentsist, Prantsusmaa lõpetas täiseduga (1)

Tokyo olümpia korvpalliturniiril oli päeva viimases matšis korraks õhus põnevust, sest Tšehhi võitis USA vastu avaveerandi 25 : 18. Edasi panid ameeriklased jõuvahekorra kindlalt paika ja tegid eurooplastele 119 : 84 tuule alla.

USA lustis täiega ning lõpuks tegi enim skoori Jayson Tatum, kelle arvele jäi 27 punkti. Kevin Durant lisas 23 silma, kaheksa lauapalli ja kuus korvisöötu. Zach Lavine viskas 13, Jrue Holiday 11 ja Javale McGee 11 punkti. Tšehhi parim oli 17 silma kogunud Blake Schilb. 

USA saavutas lõpuks kahe võiduga A-alagrupis Prantsusmaa järel teise koha. Prantslased alistasid viimati 79 : 62 Iraani. Tšehhi jäi kolmandaks ning nende turniir on lõppenud. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

B-grupis võitis Itaalia täna 80 : 71 Nigeeriat ning Austraalia oli 89 : 76 üle Saksamaast. Lisaks Austraaliale ja Itaaliale pääseb play-off'i ka Saksamaa, kes mahub kahe parima kolmanda koha saanud tiimi sekka.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Homme selgitavad C-grupi võitja Sloveenia ja Hispaania. Kolmanda koha ehk edasipääsu nimel madistavad aga Argentina ja Jaapan. 

Standings provided by SofaScore LiveScore