Ragnar Klavan tegi Flora vastu endale omaselt kindla esituse.

Foto: Karin Jaanus
Jalgpall
31. juuli 2021, 21:03

Klavan mängis Flora vastu naeratus näol: „See näitabki, et ma polnud valmis veel karjääri lõpetama.“ (3)

Eesti jalgpallis oli laupäeval ajalooline päev. Esimest korda pärast 2004. aasta 29. augustit käis kohalikus meistriliigas väljakul meie ajaloo üks paremaid mängumehi ehk Ragnar Klavan. Paide hingekirja kuuluv Klavan aitas Kesk-Eesti klubil teha koduplatsil väravateta viigi tiitlikaitsja FC Floraga. 

„Sellel staadionil oli see mu esimene mäng,“ ütles Klavan matši järel Soccernet.ee otseülekandes. „Kui ära läksin, siis Paide veel ei mänginud kõrgliigas. Väga tore oli! Kerge ei olnud, nägu on punane ja see reedab! Kõige paremini saabki vormi, kui 90 minutit järjest nii-öelda mõisa peale mängida. Seal tulevad õiged mahud ja kiirused välja. Hea meel, et sai 90 minutit täidetud ja taga oli null. Hea päev! Mul on hea meel ikka veel jalgpalli mängida. Naeratus oli suul enne mängu, mängu ajal ja peale mängu. See näitabki, et ma polnud valmis veel karjääri lõpetama.“

Klavani eelmine matš koduliigas toimus 2004. aasta suve lõpus, kui ta kandis just Flora särki. Toona alistati Kohtla-Järve spordikeskuse staadionil 6 : 0 Alutaguse Lootus. Klavan jalga valgeks ei saanud, kuid skoori tegid Aleksander Saharov, Marko Kristal, Alo Bärengrub, Teet Allas, Joel Lindpere ja Jarmo Ahjupera ehk jalgpallurid, kelle karjäär on juba mõnda aega läbi. 

Vahva lahingu pidasid maha lõunaeestlased! Viljandi Tulevik sai 537 pealtvaataja ees 5 : 3 jagu Tartu Tammekast. Võitjate kasuks lõi kolm väravat endine koondislane Kaimar Saag. 

Meistriliiga tipus on 43 punkti kogunud Levadia. Järgnevad ühe mängu vähem pidanud Flora (40 punkti) ja ühe mängu enam pidanud Paide (36 punkti). Nõmme Kalju jääb Paidest juba kümne punkti kaugusele. Tulevik on võidu järel tabelis seitsmes, Tartu paikneb eelviimasel real. 

Standings provided by SofaScore LiveScore