Esteban Ocon.

Foto: Reuters/Scanpix
Vormel 1
1. august 2021, 19:21

Ungari GP võitis üllatusmees, poodiumile jõudnud Hamilton tõusis üldliidriks, Verstappeni sõidu rikkus kokkupõrge McLareni piloodiga

Vormel 1 Ungari GP-l triumfeeris Alpine'i piloot Esteban Ocon, kelle jaoks tähistas see ühtlasi karjääri esimest etapivõitu.

Vihmastes oludes kulgenud võidukihutamisel toimus juba avakurvis suur kokkupõrge. Selle tagajärjel tuli katkestada nii Sergio Perezil, Lance Strollil, Valtteri Bottasel kui ka Charles Leclercil. Avariisse sattus ka Max Verstappen, kellele sõitis sisse McLareni piloot Lando Norris. Red Bulli piloodi vormel sai tõsiselt kahjustada, ent ta sai etappi siiski jätkata. Ka Norris jätkas, ent katkestas hiljem, sest tema masin oli liiga tõsiselt saanud kannatada.

Etapp pandi pausile ning meeskond andis endast parima, et selle aja jooksul Verstappeni masin ära parandada, ent kahjustused olid liiga ulatuslikud.

Pausi ajal tegid kõik boksipeatuse peale tiitlikaitsja Hamiltoni. Uuesti startides sai Mercedese piloot aru, et temalgi on vaja kuivi rehve ning siirdus samuti boksi. Seetõttu langes ta sõitjaterivi lõppu.

Oconil õnnestus liidriks tõusta ning 24aastane prantslane suutis seda positsiooni hoida sõidu lõpuni, kuigi Sebastian Vettel oli temast sisuliselt viimaste ringideni vaid sekundi võrra maas. Sakslane sai lõpuks teise koha, võimsa tõusu teinud Hamilton tuli kolmandaks. Verstappen suutis kahjustatud masina kiuste võidelda välja kümnenda koha, mis andis talle üldarvestusesse ühe punkti.

Lisaks Oconile oli tema etapivõit esimeseks ka piloodi meeskonnale Alpine'ile.

Sarja juhib nüüd Hamilton, kel on koos 192 punkti. Järgneb Verstappen 186 silmaga ning kolmas on Norris (113). Ocon on 11. kohal (39).

Tulemused:

Stardijärjekord oli täna selline: