Eneli Jefimova olümpiamängudel.

Foto: Karli Saul
Olümpia
2. august 2021, 12:06

VÄÄRILINE TASU: EOK premeeris olümpial säranud Jefimovat kopsaka rahasummaga (2)

Eesti Olümpiakomitee premeeris juuli alguses Itaalias Roomas ujumise juunioride Euroopa meistrivõistlustel kuldmedali, hõbemedali ja pronksmedali võitnud Eneli Jefimovat 7000 ning tema treenerit Henry Heina 3500 euroga.

14aastane eestlanna tuli 100 m rinnuliujumises juunioride Euroopa meistriks, 200 m rinnuliujumises võitis ta hõbemedali ning 50 m rinnuliujumises pronksmedali.

Ta oli tubli ka Tokyo olümpiamängudel: koondise pesamuna sai 100 m rinnuliujumises 16. koha ning 200 m rinnuliujumises 27. koha.

Olümpiakomitee president Urmas Sõõrumaa avaldas Jefimovale ja tema treenerile südamlikku tänu. „Eneli saavutused nõnda noores eas näitavad tema talendi kõrval ka väga suurt pühendumist. Ka oma debüütolümpial Tokyos näitas ta tugevat vaimujõudu, jõudes 100 m rinnuliujumises poolfinaali,“ ütles Sõõrumaa EOK kodulehel.

Rahvusvaheliste tiitlivõistluste medalipreemiad määratakse vastavalt EOK Täitevkomitee kinnitatud korrale. Selle kohaselt on olümpiaaladel juunioride Euroopa meistrivõistlustel kuldmedali võitmise korral sportlase preemia suuruseks 4000 eurot, hõbemedali korral 2000 eurot ja pronksmedali korral 1000 eurot. Medalivõitjate treenerite preemia on pool sportlasele makstavast summast.

Väljamaksmisele kuuluvad preemiarahad eraldab EOK taotlusel Kultuuriministeerium.