Luka Doncic pole Sloveenia särgis kaotanud veel ühtegi ametlikku mängu.

Foto: ARIS MESSINIS / AFP / SCANPIX
Olümpia
3. august 2021, 13:22

ÕL TOKYOS | IKKA KAOTUSETA! Kas Luka Doncic veab Sloveenia olümpiakullale? USA alistas Hispaania ja Prantsusmaa Itaalia (2)

Teisipäeva hommik Saitama Super Arenal – just sellist pompoosset nime kannab Tokyo olümpiamängude korvpallihall. Käes on meeste turniiri veerandfinaalide päev. Kuigi madinat jagub õhtutundideni, oli esmalt areen kõige suuremate staaride päralt: esimeses matšis tegi Luka Doncic (koos ülejäänud Sloveenia koondisega) säru sakslastele ning seejärel jagas USA puid ja maid Hispaaniaga. Olümpiaturniir hingab nende kahe koondise finaali ootuses.

Doncici kohta võib kasutada mitmeid kirjeldusi: Euroopa meister, Euroliiga võitja ja finaalturniiri MVP, kahekordne NBA All-Star. Hetkeseisuga on Sloveenia koondise liidri ja mängujuhi värkseim tiitel „Leedu südamete purustaja“. Juuni lõpus sopsas ta otsustavas kvalifikatsioonimängus 31 punkti, tegi 13 resultatiivse söödu ja 11 lauapalliga kolmikduubli ning kindlustas 96 : 85 võiduga leedukate üle Sloveenia korvpallikoondise esimese ülesastumise olümpiamängudel. Sellest ajast saati pole Doncic veel pidama saanud.

Edasi lugemiseks: