Lionel Messi aeg FC Barcelonas sai läbi.

Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
5. august 2021, 21:31

POMMUUDIS HISPAANIAST: Lionel Messi lahkub FC Barcelonast (2)

FC Barcelona andis neljapäeva õhtul teada, et peab loobuma Lionel Messi teenetest.

Messi leping FC Barelonaga lõppes 1. juulil, kuid pigem näitasid märgid, et argentiinlane ja klubi on valmis uue kontrahti sõlmima. Seda vaatamata asjaolule, et möödunud hooajal oli Messi FC Barcelona vastu avalikult väga kriitiline ja andis mõista, et soovib klubist lahkuda. Nüüdseks olid aga vahepealsed erimeelsused lahendatud, ent…

„Vaatamata klubi ja mängija kokkuleppele jõudmisele ning nende selgele kavatsusele täna uus leping sõlmida, ei saa seda rahaliste ja struktuuriliste takistuste tõttu juhtuda (Hispaania liiga määrused),“ seisab FC Barcelona avalduses.

„Selle olukorra tõttu ei jää Messi FC Barcelonasse. Mõlemad pooled kahetsevad sügavalt, et mängija ja klubi soovid lõpuks ei täitu.

FC Barcelona avaldab kogu südamest tänu mängijale tema panuse eest klubi saavutustesse ja soovib talle kõike head edaspidiseks isiklikus ja professionaalses elus.“

Juuli alguses oli Hispaania meedia teatanud, et FC Barcelona ei saa tõsiste finantsprobleemide tõttu ühtegi oma suvist lepingut registreerida. La Liga president Javier Tebas, et Barcelona peab uute lepinguliste registreerimiseks ja Lionel Messi kontrahti pikendamiseks finantsid korda saama, sest Kataloonia suurklubi on ületanud lubatud palgaliimidi. Võimalik, et need ongi need klubi avalduses välja toodud „struktuurilised takistused (Hispaania liiga määrused")“.

Juunis 34aastaseks saanud Messi esindas Barcelona esindustiimi alates 2004. aastast. Ta pidas klubi eest 520 mängu, milles lõi 474 väravat. Koos Barcelonaga võitis Messi neljal korral UEFA meistrite liiga, kümnel korral Hispaania meistritiitli ja seitsmel korral Hispaania karika. Kolmel korral vedas ta Barcelona FIFA klubide maailmameistriks ja samuti jäi tema kontole kolm UEFA superkarika võitu. Samuti krooniti Messi FC Barcelona mängijana kuuel korral maailma parimaks jalgpalluriks.