Jari-Matti Latvala.

Foto: OZAN KOSE/AFP/Scanpix
WRC
8. august 2021, 11:08

Latvala on Belgia ralli eel optimistlik

Järgmisel nädalavahetusel sõidetakse WRC-sarjas Belgia etapp, mille eel sõnas Toyota tiimipealik Jari-Matti Latvala, et usub oma tiimi ja nende edusse asfaldirallil.

Enne Belgia rallit on Toyota meestel kaksikjuhtimine: Sebastien Ogier on 148 silmaga esikohal ja Elfyn Evans hoiab 111 punktiga teist kohta. Järgneval mehel ehk Hyundai sõitjal Thierry Neuville’l on 96 punkti.

Latvala on enesekindel, et Belgias sõidetav ralli sobib tema tiimile hästi. „Meie sõitjad ja masinad on olnud asfaldirallidel vägagi konkurentsivõimelised. See asjaolu ja meie MM-arvestuse hea seis on selle tõestuseks,“ vahendas Latvala sõnu Soome ralliportaal rallit.fi.

Toyota tiimipealik lisas, et üldarvestuse hea seis annab tema tiimile eelise, sest nende sõitjad stardivad esimestena, kui tee on veel puhas. „Ma ei ole ise seda rallit sõitnud, aga teame, et seal on väga kiireid katseid ning rajaosasid ja siis satub teele palju prahti. Seal on väga lihtne eksida ja see võib väga valusalt kätte maksta. Mul on hea meel esimest korda Belgiasse minna,“ nentis Latvala.