Lewis Hamilton ja Fernando Alonso.

Foto: CLIVE MASON/AFP/Scanpix
Vormel 1
8. august 2021, 13:35

Alonso vaatas tagasi möödunud aegadele: minu ja Hamiltoni tülides oli süüdi McLaren

Fernando Alonso avaldas mälestusi selle kohta, kuidas oli 2007. aastal olla ühes tiimis toonase värske staari Lewis Hamiltoniga.

2005. ja 2006. aastal F1 sarjas Renault eest sõites tuli Alonso kahel korral maailmameistriks, kuid 2007. aastaks siirdus ta McLarenisse. Tiimi teiseks sõitjaks võeti Hamilton, kes tol aastal tegi oma esimesed sõidud kuninglikus võidusõidusarjas. Mehed ristasid omavahel mitmeid kordi vormelirajal piike ja tundus, et nende läbisaamine ei ole sugugi hea. Nüüd vaatas 40aastane Alonso sellele ajale tagasi ja väitis, et süü tuleks kanda tiimibossi Ron Dennise ning ülejäänud meeskonna kaela.

„2007. aasta hooaeg oli minu jaoks väga tähtis. Lewis tuli F1 sarja oma talendi, võimete ja tulemustega nagu orkaan – see oli kõigi jaoks väga intensiivne ning tekitas pingeid,“ vahendas Sky Sports hispaanlase sõnu.

„Tagasi vaadates arvan, et mina ja Lewis mõtleme sellest ajast samamoodi. Meil ei ole (enam) mingeid probleeme omavahel. Toona oli meil omavahel väga tõsine konkurents, aga see oli aus. Aga kui ausalt rääkida, siis ma ise arvan nii – ja usun, et ka tema mõtleb nii –, et tiim ei saanud selle olukorraga just kõige paremini hakkama. Ma ei taha süüdistada Roni ega kedagi teist isiklikult, aga me olime liiga noored, ambitsioonikad ja keegi ei juhendanud meid õigesti,“ lisas Alonso.

Oma kodumaa Hispaania väljaandele Marca on Alonso varem rääkinud ka nii: „Tema (Hamilton) uskus, et tiim jättis ta teatud asjadest ilma, ning mina uskusin, et meeskond jättis minu teatud asjadest ilma. Me temaga ei mõistnud üksteist, aga samas me rajal alati austasime üksteist.“

Alonso lõpetas toonaste pingete järel lepingu McLareniga varakult ning liikus tagasi Renault tiimi. Hamilton kihutas McLareni eest 2012. aastani.