Kaia Kanepi.

Foto: Martin Ahven
Tennis
8. august 2021, 19:39

Kaia Kanepi võitis karjääri 19. ITF turniiri (1)

Pärnu Kesklinna tennisekeskuses toimunud Tallink Estonian Open ITF turniiri naiste üksikmängu finaalis alistas Kaia Kanepi (WTA 80.) 20aastase tšehhitari Anna Siskova (WTA 452.) 7 : 5, 6 : 4. Meeste esikohamatšis kaotas Mattias Siimar (ATP 1316.) türklasele Ergi Kirkinile (ATP 400.).

Rahvusvahelisel võistlusel eelnevalt briti Sarah Beth Grey, venelanna Jekaterina Šalimova, austerlanna Sinja Krausi ja türklanna Berfu Cengizi konkurentsist lülitanud Kaia Kanepi jäi finaalis kaotusseisu 1 : 3, kuid kahe servimurde ja oma pallingute hoidmisega suutis 36aastane eestlanna 5 : 3 ette rebida. Siskova suutis tabloole tuua taas viigi, kui servi lõpus oli kindlam taas Kanepi, kes võitis avaseti 7 : 5.

Ka teise seti alguses oli tennisistidel probleeme oma servigeimide hoidmisega, kui siis sai Kanepi kindluse kätte ja asus juhtima 5 : 2. Ehkki järgmised kaks geimi võitis tšehhitar, siis Kanepi noppis 6 : 4 setivõiduga koduse turniiri esikoha.

Tegu oli Kanepi 19. ITF turniiri võiduga. Lisaks on eestlanna võtnud esikohad neljal WTA-turniiril.

Meeste konkurentsis jõudis finaali Mattias Siimar (ATP 1316.), kes alistas eelnevalt leedulase Vilius Gaubase, Zimbabwe esindaja Benjamin Locki ning kaasmaalased Kenneth Raisma ja Vladimir Ivanovi. Esikohamatšis andis ta vägeva lahingu esimese asetusega türklasele Ergi Kirkinile (ATP 400.).

Kiire 3 : 0 algedu teeninud Siimar hoidis seda seti lõpuni, mille eestlane võitis 7 : 5. Teine sett oli kui esimese peegelpilt, sest 23aastane Siimar jäi 0 : 3 taha ja kaotas selle 3 : 6. Otsustas kolmandas setis juhtis Siimar veel 3 : 2, kuid neli järgnevat geimi kuulusid Kirkinile, mistap esikohatiitel sõidab skooriga 7 : 6, 3 : 6, 6 : 3 Türki.