Eesti U18 koondis

Foto: FIBA
Korvpall
9. august 2021, 11:27

Eesti noortekoondis alistas tugeva Iisraeli, Veesaarel jäi kolmikduublist puudu kolm blokki (1)

Ärajäänud korvpalli U18 Euroopa meistrivõistluste asemel toimunud FIBA European Challengers turniiril alistas Eesti noortekoondis Iisraeli eakaaslased 81 : 75.

Eelnevad neli mängu võitnud Iisrael kaotas avaveerandi viie silmaga ja poolajapausile mindi Eesti 47 : 35 eduseisus. Ehkki juudid jõudis teisel poolaja löögiulatusse, siis neljandal veerandil tüüris Eesti U18 koondis paadi võidusadamasse.

81 : 75 seisuga päädinud mängus oli Eesti parim Henri Veesaar, kelle arvele jäi hea visketabavuse juures 24 punkti (kahesed 9/4, kolmesed 7/4), 10 lauapalli, 2 tulemuslikku söötu ja lausa 7 blokki. Kregor Kuuba toetas teda 22 ja Aleksander Tassa 16 silmaga.

Kuue meeskonna turniiril sõelmänge ei peetud ja nii võitis selle viiest alagrupimatšist neli võitnud Iisrael. Eelnevatel päevadel Kreekale ja Leedule kaotanud, aga Prantsusmaa ja Portugali alistanud Eesti kogus sarnaselt Leedule ja Prantsusmaale kolm võitu. Omavaheliste mängude korvidevahe järgi sai Eesti grupis kolmanda koha.

Turniiritabel

Foto: www.fiba.basketball / Ekraanitõmmis

Keskmiste näitajate poolest oli viies kohtumises Eesti koondise edukaim igapäevaselt Madridi Reali noortesüsteemi kuuluv Veesaar, kes oli parim skoorija (keskmiselt 16,2 punkt), lauavõitleja (11,6. Neist 3,2 ründelauast), visete blokeerija (3,8) ja paremuselt teine sööduandja (2,6).