Luka Dončić.

Foto: AFP/Scanpix
Korvpall
10. august 2021, 08:41

Luka Dončić sõlmis Mavericksiga uue ja vägeva lepingu

Tokyo olümpiamängudel Sloveenia korvpallikoondise nelja parema sekka vedanud Luka Dončić sõlmis oma koduklubi Dallas Mavericksiga tõeliselt suurejoonelise lepingupikenduse: järgmise viie hooaja eest pistab Dončić taskusse 207 miljonit dollarit (176 miljonit eurot)!

2018. aastal NBA draftis kolmandana valitud Dončići uus kontraht on ajalooline, sest kunagi varem pole nn uustulnuka (kolm aastat liigas mänginud korvpalluri) lepingupikendus selliste summadeni küündinud. Kuna sloveen on valitud juba kahel korral All-NBA esimesse meeskonda, saidki tema agendid välja rääkida niivõrd võimsa lepingu.

Kontraht tehakse täna pidulikult avalikuks Sloveenia pealinnas Ljubljanas, kuhu on kohale lennanud kogu Mavericksi koorekiht eesotsas klubi omaniku Mark Cubani ja uue peatreeneri Jason Kiddiga.

„Minu unistus täitus,“ vahendas 22aastase Dončići esimesi mõtteid ESPN. „Korvpall on mulle andnud nii palju ja viinud mu paljudesse imelistesse paikadesse. Olen tänulik ning väga elevil, et saan jääda Dallasesse ja olla osa Mavericksi klubist.“

Dončić lisas, et jätkab heategevusliku Luka Dončić Foundation'i arendamist, millega toetab erinevaid algatusi Sloveenias ja põhja-Texases. Juba on valmimisel kaks korvpalllisaali Sloveenias ning samuti antakse värske väljanägemine platsidele, kus väike Luka ise korvpallimänguga alustas.

Eelmisel hooajal kogus Luka Dončić NBAs keskmisteks näitajateks 27,7 punkti, 8 lauapalli ja 8,6 resultatiivset söötu mängu kohta. Olümpiamängudel jäi tema saldoks keskmiselt 23,8 punkti, 9,7 lauapalli ja 9,5 söötu mängus.