FC Flora ja Omonoia FCFoto: Karin Jaanus
Jalgpall
10. august 2021, 21:52

BLOGI JA GALERII | VALUS! Kaotusseisust välja murdnud Flora langes penaltiseerias (2)

Võõrsil avamängu 0 : 1 kaotanud Tallinna Flora alistas Euroopa liiga kolmanda eelringi teises kohtumises Nicosia Omonia 2 : 1. Kuna lisaajal väravaid ei nähtud, siis selgitas edasipääseja penaltiseeria, kus külalised jäid peale 5 : 4.

Kohtumine algas väga tempokalt, kui esimesel kuuel minutil oli ärevaid olukordi mõlema värava all, aga seejärel matš rahunes. Avapoolajal vaid kolm pealelööki teinud Flora parimateks võimalusteks jäid Markus Poomi ja Michael Lilanderi hädised üritused kaugelt.

Nii tabas Florat enne poolaja külm dušš. Lilander andis paremal äärel väga pehme tagasisöödu, millest vastaste ründaja Andronikos Kakoulli oleks peaaegu pääsenud väravavahiga silmitsi, kuid olukorra päästis vastu libistanud Matvei Igonen. Kuid kodumeeskonna kaitse oli jätkuvalt sassis, jätkuolukorras võttis Loizos Loizou tsenderduse rinnaga maha ning jättis palli Kakoullile, kes vajutas selle 43. minutil võrku.

Puhkepausilt naastes oli Flora kui ümber sündinud. 48. minutil tuli Lilanderilt tsenderdus Rauno Sappineni suunas, kes pallini ei ulatunud, kuid nahkkera kukkus Omonia kaitsja peast otse eestlase jalale, kes lükkas selle viielt meetrilt võrku. Järgnenud kümne minuti jooksul oli Flora poolel võimalused Lilanderil, Konstantin Vassiljevil ja Henrik Ojamaal, kuid nende löögid tuhisesid mööda või jäid kinni vastase mängijatesse.

Teisel poolajal kokku lausa kuraditosin pealelööki teinud Flora kangelaseks normaalajal tõusis Sappinen. 88. minutil sai ta karistusala vasakul äärel palli, keeras end kaitsjast mööda ja keerutas mänguvahendi tagaposti kõrvale.

2 : 1 seis tähendas, et 1560 pealtvaatajat ees toimunud kohtumine läks lisaajale, kus suurepärased võimalused olid mõlemad satsil, kuid pallid võrku ei kukkunud. Nii selgus edasipääseja 11 meetri karistuslöökide seerias, kus kohtumise otsustasid tiimide kuuendad lööjad. Héctor Yuste õnnestumise järel tõrjus vastaste kollkipper Sten Reinkorti penalti, millega Omonia liikus edasi Euroopa liiga play-off'i ja Flora eurohooaeg jätkub konverentsiliigas.

21:46

Sappineni välja vahetanud Reinkort lõi vasaku posti kõrvale, kust Fabiano tõi selle ära. Läbi! Omonia võitis penaltiseeria 5 : 4 ja läheb edasi Euroopa liiga play-offi. Valus.

21:45

Yuste tegi Allikuga sisuliselt identse soorituse. 4 : 5

21:44

Alliku saatis väravavahi paremale ja veeretas rahulikult vasaku posti kõrvale. Väga kindel penalti. 4 : 4 ja platsile tulevad mõlemad satsi kuuendad lööjad.

21:43

Omonia keskkaitsja Lang lõi mööda! Flora on mängus, kuid nad peavad õnnestuma 3 : 4

21:42

Lukka vajutas tugevalt… ja üle. Omonia on ühe õnnestumise kaugusel edasipääsust. 3 : 4

21:42

Psaltis lõi vihaga üsna keskele ja kõrgele. Kuigi pall võis Igoneni riivata, siis see oli siiski kindlalt võrgus. 3 : 4

21:41

Lilander vajutas vasakule. Väravavaht sai küll näpud vahele, kuid ei suutnud tugevalt lööki peatada. Esimesed kuus meest eksinud pole. 3 : 3

21:40

Mängu vahetusest sekkunud Atiemwen tegi enne lööki väikse peatuse, millega Igonen vajus ühes suunas, ja ta ise veeretas rahulikult parema posti kõrvale. 2 : 3

21:39

Zenjovilt kindel penalti vasakule ristnurg alla. Omonia kollkipper hüppes küll õiges suunas, kuid oli võimetu. 2 : 2

21:38

Papoulis lõi sisuliselt keskele, kus Igonen oli juba ära hüpanud. 1 : 2

21:38

Ojamaa vajutas kindlalt vasakule, väravavaht Fabiano vajus teises suunas. 1 : 1

21:37

Jorgi Gomez lõi latipõrkest(!) sisse. 0 : 1

21:36

Ai, kahjuks ei lööda penalteid Flora fännide silmade ees. Andnud tallinlastele väikese edu. Paha on seegi, et seeriat alustab Omonia, mis teatavasti tähendab, et 60% tõenäosusega peaks nemad edasi minema.

21:32
Lisaajal paremat ei selgunud, võitja selgub penaltiseerias.

Kuusk võttis 121. minutil teise kollase ehk kokku punase ja Omonia sai karistusala nurgas keerutada. Kuid selle tsenderduse Flora kaitse klaaris. Euroopa liiga play-offi pääseja selgub penaltiseerias…

21:28

Papoulis pääses taas jooksma, keerutas kastis ja otsis madala palliga taganurka, kuid õnneks jäi vasaku jalaga pealelöök pehmeks ning Igonen püüdis.

21:26

Floral veel üks suurepärane võimalus, kui Zenjovi kauglöök sai väikese rikošeti ja kukkus valele poole posti. Sama mees sai ka nurgalöögi järel peaga suunata, kuid sellele pallile ei liikunud ükski kaaslane. Penaltiseeriani on veel minna ca viis minutit…

21:25

Pürg pääses nurgalöögi järel hästi peaga löögile, kuid sooritus lendas mööda. Järgnenud rünnakul tegi Papoulis vägeva jooksu, kuid pall keeras napilt postist mööda.

21:21

Ai-ai, Vassiljevil olid krambid, vanameister andis märku, et ei saa kohtumist jätkata, ja teda asendas Shein. Flora kaotas paari minutiga kaks kogenud ja väga head penaltilööjat.

21:19

End täiesti süsiks mänginud Sappinen võeti 109. minutil puhkama ja platsile tuli Reinkort, kes kohe pääses vastaste kasti triblama, kuid jäi kinni Omonia kaitsjatesse. Florakad soovisid penaltit, aga kohtunik nende nõus polnud.

21:15

Omonia tõi platsile veel värkseid jalgu, kui sisse tulid Asimenos ja Atiemwen.

Loe rohkem