Siim-Markus Post (palliga).

Foto: Stanislav Moškov
Korvpall
10. august 2021, 17:49

Eesti koondislane naasis Pärnusse: vaatame, kuhu tiivad meid eurosarjas viivad

Siim-Markus Post taasliitus Pärnu Sadama korvpalliklubiga, kus mängis ka aastatel 2017-2020. Tagamängijal on uueks hooajaks ambitsioonikad eesmärgid: ta tahab tulla meeskonnaga Eesti meistriks, võita Eesti-Läti liigas medali ning teha häid esitusi ka euroliigas.

Eelmisel hooajal pallis 24aastane Post TLÜ/Kalevi tiimis. Otsus Pärnusse naasta tuli tal kergelt. „Nagu öeldakse, siis korraks tuleb ära minna, et aru saada, kus tegelikult hea on. See oli suhteliselt kindel otsus: tean treenereid ja süsteemi, olen kõigega kursis. Pärnus on hea olla ja meil on väga head fännid,“ lausus ta meeskonna Instagrami kontol.

Eelmisel hooajal sai Eesti koondislane vigastuse tõttu kõikide sarjade peale kirja vaid 11 kohtumist. Nüüdseks on ta tervisemured seljatanud. „Praegu on tervis korras ja ootan juba, millal saaks tiimiga koos trenni teha.“

Post loodab, et meeskond suudab uuel hooajal Eesti meistritiitli nimel võidelda. Pärnu mängib ka esmakordselt eurosarjas, mis on kindlasti meeskonna jaoks põnev väljakutse.

„Kindlasti on hõbe miinimumeesmärk, aga pigem tahaks seda kirkamat medalit. Eesti-Läti liigas tahame samuti medali võita ja eurosarjas vaatame, kuhu tiivad viivad,“ sõnas Post.

Pärnu soetas omale teisegi tagamängija, ameeriklase Kasey Hilli. 27aastane mängujuht pallis neli aastat tugevas Florida ülikoolis, lisaks on ta mänginud Ungaris, Küprosel, Poolas ning Saksamaal, kus viimasel hooajal sai sealses esiliigas Jena eest kirja keskmiselt 15 punkti ja 5,5 tulemuslikku söötu mängu kohta.

TalTechi korvpallimeeskonnaga liitus Mikk Jurkatamm, kes mängis eelmisel hooajal Itaalia esiliigas Cento Benedetto tiimis.