Cameron Burrell.

Foto: imago images / Beautiful Sports / Scanpix
Kergejõustik
14. august 2021, 15:03

TRAGÖÖDIA: Endise maailmarekordiomaniku tippsprinterist poeg tegi enesetapu (2)

Kolm suve tagasi üliõpilasliiga NCAA meistrivõistlustel 100 m jooksu võitnud Cameron Burrell suri esmaspäeval. Ta oli 26aastane. Kohtumeditsiiniekspertiis kinnitas, et tegu oli enesetapuga, vahendab Associated Press.

Harrise maakonna kohtuarstiteaduse osakonna andmetel oli surma põhjuseks „kuulihaav peas.“ Burrelli surnukeha leiti Houstonis garaažist.

Tema perekond avaldas eile teadaande:

„Esmaspäeva õhtul võttis meie poeg Cameron endalt elu. See murdis meie südamed.

Kuigi suurem osa maailmast teab Cameroni tema võistlustel saavutatu pärast, oli ta poja, isa, venna ja mehena palju enamat. Armastame teda ja jääme teda igavesti igatsema.

Me ei saa kunagi teada, miks Cameron sellise otsuse tegi. Julgustame kõiki, kes on oma eluga hädas, abi paluma. Te pole üksi ning teie ümber on rohkem inimesi, kes teid armastavad ja teist hoolivad, kui võite süngel hetkel arvata.“

Burrell oli väga andekas sprinter. Tema 100 m jooksu isiklik rekordiks jäi 9,93. 60 m distantsil hoiab välejalg kõigi aegade edetabelis 6,48ga 28. kohta.

Tema isa Leroy Burrell kuulus kunagi maailma parimate sprinterite sekka ja võitis 1992. aastal Barcelona OMil 4 x 100 m teatejooksus kuldmedali. Ta püstitas 100 m jooksus kaks maailmarekordit: 1991. aastal viis selle 9,90ni ja kolm aastat hiljem 9,85ni.