Koroonaviiruse poolt lõpetatud hooajal pallis Davion Berry (palliga) 14 kohtumist VTB Ühisliigas Krasnojarski Jenisseis ja viskas keskmiselt 18,1 punkti. 

Foto: TASS / Scanpix
Korvpall
11. august 2021, 21:23

PÕNEV: Kalev/Cramoga liitub Euroliiga kogemusega skoorimasin

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond jõudis kokkuleppele 29aastase ameeriklasest tagamängija Davion Berry’ga, kes peaks uuel hooajal tiimi tooma punktide viskamise võimsust.

Berry näol on tegemist kogenud 193 cm pikkuse skoorimasinaga, kes pallinud väga kõrgel tasemel. Tema nime taga leiame lühikese Euroliiga kogemuse ning ühel hooajal on ta korralikult kõmmutanud ka VTB Ühisliigas, kirjutab Kalev/Cramo oma kodulehel.

California osariigis Oaklandis sündinud ja samas osariigis ka keskkoolis käinud Berry mängis USA üliõpilasliigas NCAA viimased kaks hooaega Weber State’i eest ning paistis juba siis silma hea punktikütina, kui viimasel aastal tõi keskmiselt 18,8 silma.

Profikarjääri algus tagamehel nii muretult aga ei sujunud, kui esimeseks peatuspaigaks olnud Itaalia esiliigaklubi Torino lasi ta enne hooaja lõppu minema ning keskmiseks näitajaks jäi vaid 8,8 punkti. Ka lühike episood Korea profiliigas midagi märkimisväärset ei toonud.

Seejärel jäi Berry mõneks ajaks ennast koguma NBA tütarliigasse, kus ta Maine Red Claws’ tiimis võimalust väga ei saanud, kuid pärast vahetustehingut hooajal 2015/16 Raptors 905 tiimi mees avanes. Kümne kohtumisega tõi ta keskmiselt 17,9 punkti, tabades kolmeseid lausa 51,4-protsendiliselt.

2016/17 seikles Berry taas Euroopas, kui esmalt sai ta enne vallandamist Kreeka kõrgliigas Kolossose eest kaasa teha vaid kaks kohtumist ja visata kokku 34 punkti. Edasi ootas teda Saksamaa meistriliiga, kus ta Tübingen Tigersi särgis viskas 21 matšiga keskmiselt 9,5 punkti.

Hooajal 2017/18 otsustas ta taas minna hoogu võtma kodumaale Raptors 905 tiimi ning kuigi täishooajaga varasematele numbritele võrdväärset tulemust ta näidata ei suutnud, siis sealt edasi tegi Berry ehk kaks oma senise karjääri parimat hooaega.

Esmalt 2018/19 mängis ta Kreeka kõrgliigas Panioniose eest suurepäraselt ning kogus 23 kohtumise keskmiseks näitajaks 20,1 punkti, 4,8 lauapalli ja 3,2 söötu. Kaugvisete tabavusprotsent oli 33,6%.

Koroonaviiruse poolt lõpetatud hooajal pallis tagamees 14 kohtumist VTB Ühisliigas Krasnojarski Jenisseis ja viskas keskmiselt 18,1 punkti. Vahetult enne pandeemia algust napsas ameeriklase üles Prantsusmaa tippklubi Asvel, kelle ridades ta sai kaasa teha kõigest kaks liigamängu ning kolm kohtumist Euroliigas.

Mullusel hooajal jagas Berry ennast koguni kolme klubi vahel. Iisraeli kõrgliiga Ness Ziona ja Kreeka meistriliigas Agias Ermises ta hoogu üles ei saanudki ning sai erinevate probleemide tõttu kirja vaid üheks kohtumist. Jaanuari teises pooles liitus ta Küprose tiimiga Nicosia Apoel, kus kogus üheksa kohtumisega keskmiselt 36,1 minutit, 17,7 punkti, 5,6 lauapalli, 3,8 söötu ja 1,8 vaheltlõiget.

Kalevi peatreener Roberts Štelmahers kommenteeris värsket täiendust nii: „Berry on tippliigade kogemusega tagamängija, kes mänginud ka Euroliigas. Tal on hea vise ja skoorija mentaliteet. Loodetavasti aitavad tema kogemused meie meeskonda palju.“

Sellega on Kalev/Cramol uueks hooajaks lepingutega kaetud hetkel 12 mängijat. Eestlastest jätkavad Kregor Hermet, Rauno Nurger, Tanel Kurbas, Martin Dorbek ja Georg Kask ning taasliitub Kristjan Kitsing. Välismaalastest on liitumas lätlased Silinš ja Marcis Vitols ning ameeriklased Silas Melson, Kamari Murphy, JeQuan Lewis ja Davion Berry.