Christian Erikseni toetati EMil lõpuni igas Taani kohtumises kuni poolfinaalini välja

Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
12. august 2021, 17:34

Lähipäevadel selgub Christian Erikseni saatus (1)

Jalgpalli Euroopa meistrivõistlustel südame seiskumise järel kokku kukkunud Christan Erikseni mängijakarjääri jätkumine peaks selguma lähipäevadel.

Itaalia väljaande Corriere dello Sport kirjutab, et Eriksen on tõenäoliselt sunnitud Milano Interist lahkuma. Arstid on lubanud taanlasel jalgpallurikarjääri jätkata, aga Itaalia vutiliidu reeglid ei luba südamerabanduse saanud mängijatel platsile joosta.

Väike võimalus siiski püsib ning Eriksen peab läbima veel ühed meditsiinitestid, et tema kõlblikkuses Serie Asse veenduda. Pigem aga tundub, et Eriksen peab saapamaalt lahkuma.

29aastasel Eriksenil on kosilane siiski juba olemas, kelleks on tema endine klubi Amsterdami Ajax, kus ta mängis kuni Tottenhami siirdumiseni 2013. aastani. Kusjuures Taani jalgpalli hästi tundva ajakirjaniku Omar Hawwashi väitel on Eriksen Ajaxiga juba sisulise kokkuleppe teinud ning on valmis Hollandisse siirduma. Väidetavalt on ta seal juba igals juhuks läbinud ka arstliku kontrolli ning saanud rohelise tule mängimiseks.

Kusjuures Ajaxis mängib veel üks südame seiskumise üle elanud mängija. Hollandlasel Diley Blindil juhtus sarnane asi 2019. aasta detsembris ning sellest ajast peale mängib ta südamestimulaatoriga. Korra on see hollandlast ka alt vedanud, kui eelmise aasta juunis Berlini Herthaga peetud sõpruskohtumises läks Blindi südamestimulaator paigast ning ta kukkus kokku.