Võrkpallikoondise esitlus Tartu Ülikooli Spordihallis.Foto: Aldo Luud
Võrkpall
12. august 2021, 18:16

EMiks valmistuv Eesti võrkpallikoondis tuli rongi alt välja ja alistas Soome (1)

Täna Tallinnas Kalevi spordihallis peetud sõprusmängus läksid vastamisi Eesti ja Soome rahvusmeeskonnad, kes pidasid maha tõelise põnevuslahingu.

Esimesed kaks geimi kuulusid Soomele vastavalt 25:21 ja 25:23. Seejärel oli Eesti kui ümbersündinud ning võitis järgmised kaks geimi kindlalt 25:19, 25:17.

Viimases otsustavas geimis läks Eesti kiiresti ette ning juhtis koguni 8:4, ent lasi siis soomlased kahel korra ohtlikult lähedale (11:10 , 12:11, 13:12). Otsustav geim siiski suudeti lõpuks siiski enda kasuks pöörata numbritega 15:13.

Eesti meeskonna resultatiivseim oli 21 punktiga (+14) Albert Hurt, 18 punkti (+3) lisas Robert Täht ja 13 (+5) Timo Tammemaa. Eesti vastuvõtt oli 47% nagu ka rünnak, blokist saadi 12 punkti ja servil löödi 11 ässa ning eksiti 27 pallingul.

„Täna oli nagu kaks erinevat mängu. Pean mõistma, et mehed on alles ettevalmistuse poole peal ja hommikul oli jõusaal, seega ei midagi hullu, aga muidugi oli algus kohutav. Ilma servi ja vastuvõtuta ei saa võrkpalli mängida, aga kaks esimest geimi olid just sellised. Teise geimi lõpus hakkasid asjad paremaks minema ja olime servil agressiivsemad. Vastuvõtt polnud kokkuvõttes ka midagi erilist, aga vähemalt saime neid serviga survestada ja andsime seeläbi oma blokile ja kaitsele parema võimaluse. Kolm viimast geimi olid okeid, leidsime teatud rütmi,“ kommenteeris peatreener Cédric Énard volley.ee vahendusel.

Juhendaja kommenteeris ka kindlaid mängijaid.

„Mul on hea meel Robi (Robert Tähe üle-toim) üle, sest ta tunneb end väljakul aina paremini. Ja see on üks mu eesmärke, et tema end uuesti leiaks pärast pikka pausi. Suhtlesin temaga mängu ajal pidevalt, et kindel olla, et koormus liiale ei läheks. Homme saab ta ilmselt rohkem puhkust. Meeskond vajab teda ja ta on teel tagasi. Mul oli ka Reneti mängu tuleku üle hea meel. Selge see, et EMil saab tugevate tiimide vastu noortel sidemängijatel olema raskeid hetki ja vanemad peavad neid toetama. Täna oli sellega hästi. Meie vorm pole veel suurepärane, aga liigume õigel teel ja leiame järk-järgult oma õiget nägu,“ hindas Énard.