Romelu Lukaku.

Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
13. august 2021, 09:56

AMETLIK: Chelsea soetas rekordilise summa eest Itaalia kõrgliiga parima mängija

Kevadel meistrite liiga võitnud Londoni Chelsea ostis Milano Interist ligi 115 miljoni euro eest ründaja Romelu Lukaku. Tegu on klubile rekordilise üleminekuga: varem polnud nad ühegi mängija eest nii palju maksnud.

Mullu soetati Kai Havertz 80 miljoni euroga ning kolm suve tagasi liitus väravavaht Kepa Arrizabalaga sama suure summa eest — need olid Chelsea seni kalleimad ostud.

Lukaku kuulus Londoni klubisse ka aastatel 2011 — 2014, kuid põhikoosseisu murda ei suutnud ja veetis ühe hooaja laenul West Bromwich Albionis. Seejuures võitis belglane 2012. aastal Chelseaga meistrite liiga, ent keeldus medalit vastu võtmast, sest tundis, et ei ole selle ära teeninud, kuna ei teinud kaasa üheski mängus.

Vahepeal mängis Lukaku teistes Inglismaa klubides Evertonis ja Manchester Unitedis, viimased kaks aastat pallis aga Milano Interis, kellega tuli kevadel Itaalia meistriks. 36 mänguga 24 väravat löönud ründeäss valiti ka kõrgliiga parimaks mängijaks.

Chelsea'ga liitus ta sellepärast, et tundis, et vajab uut väljakutset.

„Mul on hea meel olla taas selles imelises klubis. On olnud pikk teekond: tulin siia, kui olin noor, kellel oli veel palju õppida, ja nüüd olen tagasi ning palju kogenum. Imeline tunne on aidata Chelsea'l võita tiitleid — toetasin seda meeskonda, kui olin veel poisike. Arvan, et 28aastasena, olles värskelt võitnud Itaalia meistriliiga, on praegu selleks [uueks väljakutseks] õige hetk ning loodetavasti õnnestub meil koos palju edu saavutada,“ sõnas Lukaku klubi kodulehel avaldatud intervjuus.