Olümpia
13. august 2021, 16:07

ÕL VIDEO | Rasmus Mägi olümpiafinaalist: mida rohkem süüvida detailidesse, seda uskumatum see tundub

Tokyo olümpiamängudel 7. koha saavutanud 400 meetri tõkkejooksja Rasmus Mägi tõdes kümme päeva pärast fantastilist olümpiafinaali, mis võttis ta esiti sõnatuks, et Karsten Warholmi võimast maailmarekordit 45,94 ei olegi vaja ülemäära sõnadega rikkuda.

„Päris üksipulgi ei ole [finaali] vaadanud,“ sõnas ta täna presidendi roosiaias toimunud pidulikul vastuvõtul Õhtulehele, „aga tulemuse tähendus, ma arvan, jääb niikuinii uskumatuks. See oli uskumatu ja jääb samamoodi. Mida rohkem süüvida detailidesse, seda uskumatum see tundub. Kõige olulisem on see, et ülemäära sõnu pole vaja. Aeg räägib niivõrd iseenda eest, seda ei peagi rikkuma.“

Mägi parandas küll Tokyos kaks korda rahvusrekordit, aga 48 sekundi piir jäi veel alistamata. Kas Pariisi olümpial? „Endale oleks lihtsam see juba varem teha, jääb Pariisiks rohkem varu. Olümpia puhul ei olnud liiga palju mõtet numbritele keskenduda, finaal oli teistmoodi eriline jooks, aga kindlasti vaarame jooksu veel selle pilguga üle, kus ja kuidas ise midagi veel paremini teha,“ arutles Mägi.

Vaata Õhtulehe videost, mida Mägi veel kolme aasta pärast toimuvate Pariisi olümpiamängude kohta rääkis.