FC Flora.

Foto: Karin Jaanus
Jalgpall
14. august 2021, 21:07

TOHOH! Põhimeestele puhkust andnud Flora kaotas liiga viimasele satsile (2)

Jalgpalli Premium liigas toimus laupäeval kaks matši, kui Tallinna Legion võõrustas Narva Transi ning Kuressaare Tallinna Florat. Neljast murul käinud tiimist suutis võrku sahistada vaid Kuressaare.

Tabelis viiendat kohta hoidva Legioni ridades tegi debüüdi Mihkel Ainsalu, kuid mees oma avamängus võidurõõmu ei saanud maitsta, sest satsid leppisid TNTK jalgpalliväljakul 0 : 0 viiki.

Nädala keskel lisaajale läinud euromängu järel otsustas Flora peatreener Jürgen Henn Kuresaare vastu teha mitmeid vangerdusi, kui Matvei Igonen, Konstantin Vassiljev, Sergei Zenjov ja Rauno Sappinen jäid pingile ning koosseisust puudusid Michael Lilander, Märten Kuusk ja Henrik Ojamaa. Mehe julge käik oli arusaadav, sest Flora oli Kuressaaret võitnud 19 mängus järjest.

Kuid valitsev meister Flora sai teise poolaja alguses külma duši osaliseks, kui Henrik Pürg kukutas karistusalas Mattias Männilaane ja järgnenud penalti vajutas 51. minutil võrku Märten Pajunurm. Ehkki Flora tõi järgnevatel minutitel väljakule nii Sappineni kui Vassiljevi, siis meeskonna mängupilt sellest ei paranenud. Kuressaare võttis skooriga 1 : 0 klubi ajaloo kolmanda võidu Flora üle.

Pajunurme sõnul oli võtmeks nende eneseusk. „Eelmine mäng jäi seis 0 : 4, kuid läksime ikkagi eneseusuga peale. Super pingitus poiste poolt,“ rääkis tiimi kapten Soccerneti ülekandes. „See näitab Premium liiga taset. Viimane koht võib esimest võita. Kõik võivad heal päeval kõiki üllatada.“

Ehkki Saaremaal oli kõva tuul, siis Flora poolkaitsja Markus Poom seda vabanduseks ei toonud. „Ei saa selle taha pugeda. Me ei mänginud parimat mängu ja jäime pehmeks. Peame mängu üle vaatama, kus annaks asju parandada,“ lausus Poom.

Kas Omonia euromäng oli veel jalgades? „Oskan ainult enda eest öelda, et ei andnud tunda. Oli aega taastumiseks. Kui tahame meeskonnana sammu edasi teha, siis peame suutma iga kolme päeva tagant mängida,“ lausus Poom, kelle sõnul peavad mehed peeglisse vaatama.

Flora kaotas viimati koduliigas möödunud aasta suvel. Liigat juhtival Levadial on koos 52 silma, kolm matši vähem pidanud Floral on tosin punkti vähem. Kuressaare tõusis võiduga viimaselt kohalt kaheksandaks.